Hur konverterar man från främre till Bakhjulsdrift

Bakhjulsdrift konverteringar är inget nytt - entusiaster har kämpat Evil Transaxle imperiet sedan långt innan det kom att dominera motorvägar. Standarden bak-drive förfarande är att skära bilen i bitar, tillverka ett nytt chassi och återmontera sak kring en korrekt orienterad motor och drivlina. Det finns dock en betydligt enklare och billigare sätt som kommer att ge dig så mycket mer än bara en motor fram /bak-drive konfiguration - och du kanske bara behöver bilen ner för en helg. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-formningsutrustningen
Momentnyckel
Clearance och mätverktyg
1/2-tums tryckimpregnerat plywood
Piano gångjärn
Visa fler instruktioner
1

Köp en kör, automatisk växellåda, framhjulsdriven bil enhet donator med motorn du vill använda. Om du ska gå igenom besväret att konvertera bilen, kan man lika gärna använda den motor du verkligen vill ha för en stor bula i kraft. Om konvertera en fyrcylindrig, plocka en V6 modell från samma tillverkare. Exempel: en V6 Acura RL donator till en Honda Civic, en Lexus ES300 donator för en Camry eller en Nissan Altima donator för en Sentra. Cadillacs Northstar och Fords modulära 4.6L är båda utmärkta val om du är ute efter en V8 front-drive donator.
2

Skär hela framsidan klippa bort av donator bil, inklusive motor, växellåda , fjädring, främre tvärbalk och strut torn (om den har McPherson fjäderben fjädring). Skada inte datorn eller någon av trådarna.
3

Skapa en sub-frame för drivenheten genom svetsning rörformade stöd längs hörnen av strut torn och ansluta dem till ramen . Anslut sedan strut torn med en avtagbar stag som bultas till tornen "strut mounts.
4

Installera en fast toe-justering bar designad för alla bak-bil med individuell fjädring bak (t.ex. Chevrolet Corvette, Toyota Supra eller någon Ford Mustangs) i stället för beståndet servostyrning rack. Försök att hitta en toe-bar som ska skruvas i slutet stock styrande länkar.
5

Skär den bakre delen av bilen isär så att enheten fysiskt passar i bilens bagageutrymme och baksäte område. Anslut den svetsade sub-frame till bilens kropp på något sätt passar bäst för din ansökan. Quarter-tums platta stål fungerar bra liksom rektangulära rör. Detta är en mycket anpassad passform så ta hjälp av en erfaren Fabricator om detta är din första gången med denna typ av projekt.
6

Tillverka en lätt ram av fyrkantiga slut slangen runt motorn och täcker ramen med 1/2-tums tryckimpregnerat plywood. Anslut plywood till ramen med piano gångjärn för enkel åtkomst till motorn. Även plywood kan tyckas något låg-tech för denna ansökan, är det faktum att trä är en utmärkt isolator mot både värme och buller penetration. Dessutom kommer ingen att veta vad det är när du täcker trä med stoppning på insidan och termisk reflekterande material på motorsidan.
7

bort bilens stock motor och transmission och installera s donator bil bränsletank i deras ställe.
8

Re-ansluta den nya motorn till den hjälpande bilens dator, bränsletank, A /C linjer och kondensor, kylare, batteri och erforderliga mätare. Anslut din bils växelreglaget till den nya växellådan med antingen en universell vajern eller genom att helt enkelt förlänga kablarna mellan överföring till shifter sensorn. I teorin bör din nya mittmotor, bak-drive monster brand upp och köra lika bra som donator bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84439.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.