Hur man lägger in en 302 I en 2001 V6 Mustang

Ford Mustang är en USA-tillverkade muskelbilen först introducerades 1964 och fortfarande görs idag. Basmodellen 2001 Mustang inkluderade en 3.8L, OHV V-6 motor som producerade 145 hästkrafter. Men motorrummet på 2001 Mustang är stor nog att rymma mycket större och kraftfullare motorer som Ford 302 motor, en version av Ford Windsor motor. Ford 302 motor var en 4.9L V-8 motor som producerade 220 hästkrafter. Saker du behöver
Engine hissa
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla slangar, ventiler och andra objekt som är anslutna till V-6 motorn. Ta bort ett objekt i taget och notera i vilken ordning de togs bort. Förvara små borttagna objekt såsom muttrar och bultar på en stor kartong och etikett, där varje objekt har installerats för att förenkla installationen. Se till att ingenting är anslutet till motorn innan du fortsätter.
2

Anslut motorn hissa till själva motorn. Aktivera motorn hissa och lyft V-6 motor upp och ut ur motorutrymmet. Flytta motorn åt sidan och försiktigt sänka den till marken. Koppla ur V-6 motor från motorn hissa.
3

Anslut motorn hissa till toppen av 302 motorn. Lyft 302 motorn upp så att botten av motorn är högre än överdelen av motorrummet. Flytta motorn hissa så att 302 motorn är placerad direkt över motorrummet. Sänk försiktigt ned den 302 motorn i motorrummet. Anslut 302 motor till motorfästet insidan av Mustang motorrummet utan att koppla bort motorn från motorn hissa.
4

Sänk motorn hissa något. Motorn ska gälla så slack utvecklas i motorn hissa, vilket indikerar att motorn är helt kopplad till motorfästet. Om slack utvecklar, koppla ur motorn hissa och fortsätt till nästa steg. Om inte, dubbelkolla alla anslutningar mellan motorn och motorfästet till fullo ansluta motorn.
5

Anslut alla objekt tas bort i steg 1 till 302 motorn i omvänd ordning för att installera dem i . Arbeta långsamt och se till att arbetet är korrekt. Detta är den mest utmanande steget hos en motor swap. Konsultera en bilreparationer manuell specifik för 2001 Mustang Om problem påträffas. Detta steg kan ta en dag eller mer att slutföra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96426.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.