Hur man installerar ett CB i en Ford Expedition

Installera en CB-radio i din Ford Expedition kan lägga en säkerhetsnivå genom att ge dig en extra kommunikationsmedel i en nödsituation. Många medborgare och lastbilschaufförer, liksom polis och brandkår, utse och övervaka särskilda nödsituationer kanaler på CB-systemet och kommer att svara på nödsamtal om hjälp. Den genomsnittliga hem auto entusiast kan installera en låg kostnad CB radio i en eftermiddag med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Märkpenna
Drill
Borrspetsar
Skruvmejselsats
kabelskalare
pressverktyg
Ledningsterminaler
Visa fler Instruktioner

1

Välj en lämplig plats för att montera antennen bas. Populära platser för montering av antennen är passagerarsidan av den främre stötfångaren, eller fender, och baklucka. Detta är en fråga om personlig preferens så välj den plats som du gillar bäst.
2

Markera de nödvändiga monteringshålen med antennen som mall. Borra hålen försiktigt med en borrmaskin och borr något mindre att skruvarna som fäster basen till expeditionen. Fäst basen på fordonet med hjälp av de medföljande skruvarna basen och en skruvmejsel. Addera 3

Skruv ena änden av den koaxiala antennkabeln till antennen basen. Sträck kabeln från antennen till den ungefärliga positionen radion kommer att installeras i instrumentpanelen, lämnar gott om extra kabel för trimning senare. Det är bättre att ha för mycket kabel än för lite. Skjut upp ledningen under paneler längs insidan av Expedition om antennen är monterad i den bakre delen av fordonet. Mata in kabeln i kupén bredvid expeditionens stereoantennen.
4

Montera CB i passagerarutrymmet i fordonet. Populära monteringsplatser är under passagerarsidan av instrumentbrädan, inne i handskfacket, och i mittkonsolen mellan växelspaken och kombiinstrumentet. Markera och borra hålen för monteringskonsolen skruvarna med radions fäste som mall. Fäst radion på fästet med tumskruvarna medföljer enheten.
5

Skruva änden av antennkabeln på baksidan av radion. Fräs radions makt och jordledningar under instrumentbrädan mot säkringen panelen sitter bakom luckan under förarens sida av instrumentbrädan. Säkra makten och marken kablarna till Expedition fabrik kabelnätet med hjälp av plast buntband
6

Strip 1/2 tum av isoleringen från ändarna av ström-och jordkablarna använder tråd strippor. Pressa en ögla wire terminal (rund terminal med ett hål i mitten) till slutet av jordledningen. Pressa en manlig spade terminal (platt blad stil) till slutet av strömkabeln. Skruva fast jordledningen till metallchassi instrumentbrädan med en befintlig skruv och en skruvmejsel.
7

Anslut terminalen av strömkabeln till säkringen positionen märkt 10 i Expedition säkringsplint. Denna position används inte från fabrik men kommer att leverera batteriet när startnyckeln vrids on.Turn på tändningsnyckeln och kontrollera CB tänds och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96374.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.