Hur du väljer ett Performance Kamaxel

Att välja en kamaxel är mycket beroende på vilken typ av körning du gör, vilken typ av bil och de övriga komponenterna i motorn och drivlinan. Välja en som är för stor eller för liten kan ha tråkigt och eventuellt skadliga resultat, och det är lätt att välja en kam som är mer av ett problem än en lösning. Att hitta en design som är väl lämpad för hela kombinationen gör slutresultaten värt. Saker du behöver
Performance motor assembly guide
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bilens vikt, bakaxelutväxling och transmission stall speed. Med avseende på motorn, beräkna eller identifiera kompressionsförhållandet, topplock och induktionssystem luftflöde, och hur restriktiva avgassystemet är. Identifiera vilken typ av operation motorn kommer att se under normal användning. Dessa faktorer räkna in exakt vilken ventil händelse timing behövs för en särskild kamaxel design. Det är viktigt att vara helt ärlig om tjänsten bilen och motorn kommer att användas till. Välja en kamaxel avsedd för en racing motor som är byggd för att arbeta endast med fullt gaspådrag mellan 5200 och 7500 RPM och installera det i ett lager muskelbil motorn har dålig-kanske katastrofala-resultat.
2

Bestäm hur bilen kommer att drivas. Till exempel, om din bil kommer att köras på gatan och kryssning på motorvägen vid 2500 RPM, måste kammen vara utformad för att ge maximalt vridmoment på den nivån. Rikta motorns varvtal motorn kommer att drivas på nästan hela tiden och ändra hela kombinationen först så att det ger den bästa miljön för kammen att arbeta i. Om motorns roterande montering och ventilstyrning tillförlitligt begränsade till 5800 RPM, kamaxeln bör ha en effektklass som stannar vid om samma område. (Få kamaxlar har "optimal" effektklass bredare än 3500 RPM.) Ändra utväxling i bakre differential, om det behövs, till en växel som kryssningar vid riktade motorvarvtal som används mest i hög växel (dvs 2500 rpm vid 60 MPH skulle ta en utväxling på ungefär 3.42:1 med en 27-tums diameter däck och ingen överväxel). Om sändningen är ett automatiskt, bör momentomvandlaren har ett stall speed något lägre än motorväg RPM.
3

Utför ändringar bilens växellåda, utväxling, avgassystemet och motorn först. Detta kommer att begränsa val och ringa in en kam som kommer att vara mer passande. Gör kamaxeln en av de sista överväganden tills bilen är inställd för dess avsedda funktion.
4

Välj kamaxelns tillverkare /kvarn som du känner dig säker exakt kommer att rekommendera och erbjuda en design som är idealisk för ansökan. Med bil och drivlina rätt inställda, kan en mycket exakt urval göras för att ge optimal prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95328.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.