Felsökning för en kall luftintag

En kall luft intag ventil är en stor uppgradering till alla bilar. När en kall luftintaget ventilen installeras, fabriken luftfilter flyttat in i hjulhuset. Denna process tillåter motorn att suga in kallare luft. Som med alla eftermarknaden del, men du kan stöta på vissa problem. Dessa inkluderar onödigt buller, en ökad risk för införande av vatten i motorn och en tömning av fabriksgarantin. På grund av dessa frågor, bör alla som har installerat en kall ventil luftintag lära sig att kontrollera och diagnostisera problem med en del. Saker du behöver
Monteringsanvisning
Visa fler instruktioner
1

lyssna efter onormala ljud som kommer från luftintaget. Pop huven och rev motorn medan någon annan lyssnar efter några konstiga ljud utanför bilen.
2

Kontrollera anslutningar är väl åtdragna. Om en plugg eller klippet har lossnat, kan det orsaka att motorn låter som den varvar lågt eftersom den känner av att luft sugs in felaktigt. Luften sensorkontakt berättar motorn hur mycket luft flödar från inloppssystemet till motorn. Beroende på bilmärke, är intaget generellt ligger längst till vänster eller höger sida av motorn.
3

Kontrollera varje slangklämmorna för att säkerställa att de är förseglade tight. Om det finns en lös slangklämma, kunde små skräp sugas in i intaget systemet genom spalten. Om detta händer, kommer du att höra överskott buller från intag, särskilt vid höga varvtal.
4

Inspektera filtret. Kontrollera för att se om det är igensatt eller smutsig. Om det är smutsigt, kan det behöva ändras för att prestera på sin fulla potential. Om du har märkt mindre hästkrafter eller under genomsnittet bränsleeffektivitet, kan detta vara orsaken.
5

Kontrollera filtret placering för att säkerställa att det inte kommer att uppmuntra vatten infiltration. Om filtret kommer i kontakt med vatten, riskerar du chansen att suga in vatten i motorn, vilket kommer att orsaka stora skador. Om det finns rök från motorn när du kör genom en djup pöl, kanske du har sugit i lite vatten. Dra över och stänger av bilen för att förhindra ytterligare skador.
6

läsa installationsanvisningarna. Kontrollera att säkerställa att allt är korrekt installerad och säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95365.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.