Hur man installerar en Autometer varvräknare på en Nissan 240SX

Installera en Autometer varvräknare i din Nissan 240SX är ett bra alternativ för en bil som inte kom med en fabrik varvräknare. Autometer har ett komplett sortiment av varvräknare och många olika stilar, så välj det som bäst passar dina behov. Installera en varvräknare i din bil är ett stort projekt för första gången eller nybörjare bil entusiast. Välj en plats i bilen för att montera din varvräknare innan du köper en så att du kan vara säker på att få rätt storlek för det utrymme som finns. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Pressverktyg
Crimp-kontaktdon (en sort är bäst) katalog Wrench set
Wire kranar
Zip eller buntband
Visa fler instruktioner
1

Välj en plats att montera varvräknare. Många människor kommer att montera dem på instrumentbrädan eller på rattstången, men valde en plats som är lätt att se från förarplatsen.
2

Kalibrera varvräknaren enligt Autometer riktningar med motorstorlek. Om din bil har en fyrcylindrig motor, klippa både brunt och orange slingor tråd på baksidan av varvräknaren med en avbitare och linda dem med eltejp. Om den har en sexcylindrig motor, klipp bara den bruna tråden slingan. Om det är en åtta-cylindrig motor, lämna alla slingor intakta.
3

Kör de gröna och svarta kablar från varvräknaren ut i motorrummet genom brandväggen. Var noga med att välja en väg som inte kommer att skada ledningarna.
4

Fäst den gröna kabeln till den negativa sidan av tändspolen, eller till varvräknare terminalen, om din bil har ett elektroniskt tändsystem . Spolen är en liten, svart cylinder med två anslutningar på toppen och en stor center tråd går till distributör av bilen.
5

Installera en crimp-on ringförbindelsedon som kommer att installeras under tappen på spolen efter avlägsnande av muttern och brickan från posten. Ringen kontakten är en rund kontakt med ett hål i mitten. När det används på en stud, kommer det tillåter inte den kontakten att dra loss, även om muttern eller bulten lossnar.
6

Strip 5/8-tums isolering av tråden med en uppsättning av tråd strippor, skjut en krimpkontaktdon på tråden och krusa änden avslutades med en uppsättning crimptång. Installera en ring kontakten på slutet av den svarta kabeln och kör den till batteriet. Fäst kontakten på den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort och ominstallera bulten.
7

Dra den röda kabeln till säkringsboxen i bilen. Lokalisera en öppen tillbehör terminal i säkringsdosan. Installera en spade kontakten på slutet av den röda kabeln och koppla in den i tillbehöret terminalen.
8

Dra den vita kabeln från varvräknaren till strålkastarna omkopplaren och fäst den tråd som matar tillbaka lamporna på kombiinstrumentet. Fäst den med en tråd kran. Du måste hitta den här tråden med ett kopplingsschema, eller kolla med återförsäljaren om hjälp. Det finns alltför många variationer i ledningar på dessa bilar för att helt enkelt anta att det är en viss färg.
9

Kontrollera igen alla dina sladdar och vara säker på att de är förlagda på avstånd från vassa kanter eller heta delar på bilen. Lägga buntband, även kallad buntband, kan hålla trådarna på plats och göra detta till en renare, mer professionellt jobb. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83717.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.