Hur man installerar en Autometer Sport-Comp varvräknare

Även om många bilar är utrustade med en varvräknare, var de flesta äldre fordon inte. En varvräknare indikerar den hastighet med vilken de inre komponenterna i motorn roterar, mätt i varv per minut. Om motorn tillåts rotera för snabbt, kan det bryta bokstavligen sönder. Emellertid är de flesta av ett motorns effekt produceras vid höga varvtal. En varvräknare tillåter föraren att undvika alltför motorvarvtal samtidigt som motorn producerar mest effekt. Autometer s Sport-Comp varvräknare har ett utmärkt rykte för precision, och installera en är en ganska enkel uppgift. Saker du behöver
Wrench
Fordon bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

kalibrera varvräknare för antalet cylindrar. Observera att två vertikala växlar presenteras på baksidan av varvräknaren. Om motorn har fyra cylindrar, vänd den vänstra omkopplaren i övre läget och den högra omkopplaren till det nedre läget. Om motorn har sex cylindrar, vänd den vänstra omkopplaren till det nedre läget och den högra omkopplaren i övre läget. Vänd båda omkopplare till upp positioner om motorn har åtta cylindrar.
2

Lossa batteriets minuskabel klämma med en skiftnyckel och sätt den exponerade spets varvräknare svarta kabeln mellan klämman och batteripolen . Dra sedan åt klämman runt terminalen.
3

Ta bort muttern som håller fast tändningen kabeln till den positiva inlägget på tändspolen med en skiftnyckel, som noteras av "+" stämplat symbol bredvid inlägget.
4

Wrap den exponerade spets varvräknare gröna tråd runt tändspolen positiva inlägg. Dra sedan åt Postens muttern över tråden.
5

Få tillgång till baksidan av bilens tändningslås och på baksidan av instrumentpanelens belysning switch. I äldre fordon, kan baksidan av omkopplarna ofta nås genom att nå under instrumentbrädan. Moderna bilar kan kräva omfattande demontering av ratten montering och /eller instrumentbrädan.
6

Lokalisera den positiva tråden som leder till baksidan av tändningslåset och den positiva tråden som leder till baksidan av instrumentpanelens belysning switch. Konsultera fordonets handbok för att identifiera de positiva trådarna.
7

Fäst varvräknare röda kabeln till den positiva kabeln på baksidan av tändningslåset.
8

Fäst varvräknare vita kabeln till den positiva kabeln på baksidan av instrumentpanelens belysning switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87016.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.