Typer av Ford Pistons

kolv tekniken förändras från årtiondet och genom motorns krav. På ett eller annat, har Ford använt praktiskt taget varje typ av kolvens utformning och material människan känner till. En sak som har varit konstant över åren är att varje har optimerats för en specifik uppgift: hög komprimering, utsläpp, styrka, låg vikt, bränsleekonomi och tillverkningskostnad. Historia

Flathead kolvar producerade på 1930-talet var långa, tunga och hade helt platta toppar. Medan de gjorde jobbet, var dessa gjutna aluminiumkolvar jättar, som i slutändan begränsade Flathead s varvtalsregistret och makt potential.
Material

flesta Ford kolvarna är tillverkade av gjutjärn aluminium. Denna billiga process resulterar i en relativt tillförlitlig och billigt kolv, men en med låg hållfasthet och detonation motstånd. Nästa steg är upp den lätta hypereutektisk (högt silikoninnehåll aluminium) kolvar som används på många sena 1980 och tidiga 90-talet V8s, dessa kolvar stark men spröd, så tenderar de att splittras under tryck. Den starkaste är smidda aluminium (används i många av Fords överladdade, turboladdade och högpresterande motorer som Turbo Ecotec, Taurus SHO twin-turbo, 5.0L HO och 427 "Cammer"). <
br> Crown Design

flesta Ford motorer använder en "offset" kolvtopp som tillåter mer av förbränningen evenemangets kraft att uttrycka på kolvtoppen. Nästa steg är upp platt-top (används främst för högre kompression på prestanda applikationer som 5.0L HO) Pop-Up Pistons har en kupol för hög kompression. En av de enda Ford motorer för att komma med pop-ups lager var 427 "Cammer," som var tvungen att ha dem att kompensera för sina massiva hemisfäriska förbränningsrummen.
Vikt

På 1970-talet Ford började tillverka kolvar med kortare sidokjolar för att minska vikten och kolvsidan belastning. Medan dessa kolvar var en välsignelse för bränsleekonomi, gjorde gjutmetoder dem ofta benägna att gå sönder. Detta var en endemisk problem för Ford hela vägen genom 1980-talets mitt tills de ersattes 1985 med 5.0L HO: s smidda kolvar.
Kolvringar

Låg, bred-set kolvringar tillåter en hel del blås-by och producera överskott friktion, men 1930 gjutning och material gjorde tättsittande kolvringar en farlig proposition. Moderna höghållfasta aluminiumlegeringar och tekniker bearbetning tillåter nyare kolvringar att rida inne i smala åsar som skulle ha splittrat med äldre tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83888.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.