Performance Engine Specifikationer

Företag som Honda, Ford och GM erbjuder ofta prestanda motorer utöver sina vanliga motorer, speciellt för racerbilar och high-end modeller. Dessa prestanda motorer ger mer kraft, snabbhet och manövrerbarhet. När du läser om en prestanda motor, det finns flera specifikationer som du bör ha i åtanke. Effekt och vridmoment

Två av de vanligaste mätningarna du hittar i specifikationerna högprestandamotor är hästkrafter och vridmoment. Hästkrafter är en mätning av effekt som faktiskt härrör från kraften av en häst - en hästkraft är ungefär lika med 750 watt. Högpresterande motorer ger en hel del makt i förhållande till vikten på bilen. Vridmoment är intimt förknippad med hästkrafter. I huvudsak är vridmoment ett mått på hur mycket kraft det tar att vända ett objekt, i det här fallet vevaxeln. Både vridmoment och hästkrafter ges med en specifik RPM (varv per minut) betyg, som är det optimala rotationshastigheten för motorn för denna mätning. När
Displacement

du ser en "5L" eller en "2.6L" bredvid en motor namn, som hänvisar till dess förskjutning. 5L indikerar att motorns cylindrar har en total volym på fem liter. Ökning av slagvolymen kommer att öka motorns prestanda. Förskjutning kan också ges i kubikcentimeter (cc) eller cubic inches (CID).
Bore, Stroke och kompressionsförhållande

Hålet i en motor är diametern hos dess cylindrar, medan slaget är avståndet som kolven rör sig upp och ner längs cylinderaxeln. Kompressionsförhållandet ger dig en jämförelse av volymen inuti cylindern vid olika punkter i kolvens slaglängd, eller förhållandet mellan de största och minsta volymer inom förbränningskammaren. Ett högt kompressionsförhållande tillåter motorn att utvinna mer energi, vilket ger det mer makt, vilket ger en högre prestanda betyg.
Funktioner

motorer kommer med många olika delar, som kan arrangeras i en mängd olika sätt. Till exempel, kan du höra folk tala om en "V8" motor kontra en "I4." Detta hänvisar till arrangemanget och antalet av motorns cylindrar. "V"-motorer har ett cylinderblock i form av ett V. A "V8" skulle ha åtta cylindrar i en V-form. Ett "jag" står för Inline, vilket betyder att cylindrarna är alla i en rad.

Andra funktioner inkluderar konfigurationen ventilstyrning. En motor kan ha överliggande ventiler (OHV), eller en enkel eller dubbel överliggande kamaxel (SOHC eller DOHC). Kamaxeln ansvarar för att öppna och stänga ventilerna. En DOHC har två kamaxlar, en för insugningsventilerna och en för avgasventiler, medan en SOHC har en kamaxel för båda. Antalet ventiler i systemet bör också anges.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95776.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.