Hur man installerar en Mopar Packning insugningsrör

Det finns flera skäl till varför en ägare skulle behöva byta packningen insugningsröret på en Mopar motor. Slitage tenderar att bryta ned packningar ganska snabbt, särskilt för hot rod och applikationer racing. Också en ny insugningsrör helst är installerad eller någon tid att den befintliga insugningsröret avlägsnas för motor reparation, bör en ersättning uppsättning packningar installeras också. Om du har grundläggande mekaniker kunskaper och rätt verktyg, som ersätter en packning insugningsrör är en relativt enkel uppgift som du kan fylla i en eftermiddag. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats och spärrnyckel
Gummiplugg
platt skruvmejsel
Silicon epoxy
insugningsrör packningar
termostat packning
termostat
Motorkylvätska
Timing ljus
Visa fler instruktioner
Förbereda för borttagning
1

Koppla bort batteriet. Töm kylaren och ta bort övre kylarslangen. Skruva loss bultarna för termostathuset och ta bort höljet. Bänd ut termostaten med en platt skruvmejsel och kasta. Skrapa bort eventuella packningen rester.
2

Lossa skruvarna på distributören fästet. Använd ett fett penna eller krita för att markera både distributören och fästet med motsvarande linjer. Detta kommer att göra ominstallation lättare. Avlägsna distributör.
3

Lossa bränsleledningen, vakuumrör-och gasreglage koppling från förgasaren. Placera en gummiplugg i änden av bränsleledningen för att förhindra läckage. Placera försiktigt gaspådrag kopplingen till ena sidan, bort från insugningsröret.
4

Ta bort sensorn temperaturmätare från sin port på framsidan av insugningsröret.
Avlägsna insugningsrör
5

Skruva alla av bultarna runt omkretsen av insugningsröret. Använd en platt skruvmejsel eller en spackel för att bända insuget loss från huvudet och blocket.
6

försiktigt bort insugningsröret. Vissa bränsle fortfarande kan vara i skålen av förgasaren, så var medveten om eventuella läckage.
7

Skrapa bort eventuella rester av de gamla packningarna insugningsröret på både insugningsröret och på topplocken. Addera Installera Packningar
8

Använd kisel epoxi och tillämpa en sträng på nya packningar insugningsröret. Gör en sida i taget. Applicera försiktigt packningarna till hamnen plattorna i insugningsröret. Placera gummiskivan liners vid de främre och bakre läpparna av motorblocket, och applicera en sträng av kisel till toppen av varje.
9

Applicera en sträng kisel epoxi till bottensidan av intaget grenrör packningar. Rada upp hålen i grenröret till bulthålen i huvudet och motorblocket, och försiktigt insugningsröret på plats. Bolt i insugningsröret.
10

Byt ut termostaten mot en ny, och sätt tillbaka termostathuset. Återanslut den övre kylarslangen. Fyll kylaren med kylvätska.
11

Återkoppla sensorn temperaturmätare, och installera om distributören. Rada upp märket på konsolen med märket på kanten av distributören. Sätt tillbaka gasreglaget koppling, vakuumrör och bränsleledningar. Återanslut batteriet.
12

Starta motorn och använd stroboskop då motorn. Kontrollera de nya packningarna insugningsröret för läckor av bränsle, eller bubblor som indikerar ett läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86357.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.