Nackdelar med turboladdare

En turbo, som ibland kallas en turbo, ökar densiteten i luft som kommer in ett fordons motor för att ge mer makt. En motor kan modifieras med en turboladdare för ökad effekt, eller att fordonet kan komma lager med en. Enligt Corky Bell, författare av "Maximum Boost", medan turboladdare ge motorn mer effekt, de kommer med sin egen uppsättning nackdelar. Ökad bränsleförbrukning

ökad bränsleförbrukning är en dyr nackdel med en turbomotor. Enligt Jay K. Miller, författare till "Turbo: Real-World High-Performance Turbo Systems," det beror på att motorn måste arbeta hårdare för att veva turbinen i turbon. Detta i sin tur, ökar motorns bränsleförbrukning avsevärt. Detta ökar inte bara den genomsnittliga kostnaden för att driva fordonet utan också minskar sin punkt-till-punkt-intervall på en tank.
Turbofördröjning

ett fenomen känt som turbo lag är en annan stor nackdel med en turbomotor. Eftersom en turboladdare rinner av motorns avgaser, måste motorn når ett visst tryck innan det sparkar i. Det innebär att tills bilen har nått en tillräckligt hög hastighet, kraften öka effekterna av turbo är obefintlig.
Addera lägre prestanda

Kortare livslängd och lägre motorprestanda är stora nackdelar med turboladdning en motor. Enligt Jeff Hartman, författare av "Turbocharging Performance Handbook," det beror på en turboladdad motor har lägre kompressionsförhållande än en motor med normal aspiration. En motor med lägre kompressionsförhållande löper betydligt mindre effektivt vid låga hastigheter, konstaterar Miller. En lägre kompressionsförhållande innebär också att motorn kommer att kräva service oftare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95685.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.