Hur Wire en 12 volts kylfläkt med relä

Radiator fläktar används för att kyla en bilmotor genom att tvinga eller dra luft genom kylaren. Många bilar tillverkade efter 1985 har elektriska fläktar anslutna till kylaren. Eftersom många äldre (före 1985) fordon har endast en remdriven fläkt, ägarna till dessa fordon öka ofta systemet fordonets kylning genom att lägga till en eftermarknad elektrisk fläkt. Fläktar drar elektrisk ström från fordonsindustrin elsystemet, så dessa fans kräver antingen en manuell brytare eller ett relä för att styra sin verksamhet. Saker du behöver
Elektrisk kylarfläkt
enpoliga, envägs omkopplare
enpoliga, envägs fordonsindustrin relä
Lödkolv
Elektronisk löda
Automotive elektrisk tråd
Visa fler instruktioner
1

Skär tre längder av tråd och band 1/2 tum av isoleringen från varje tråd ände. Fäst ena änden av den första tråden till en av omkopplaren terminalerna, och löda tråden till omkopplaren. Fäst den andra änden av denna kabel till reläspolen terminalen märkt "85", och löda kabeln till terminalen.
2 enpoliga, dubbel-kast fordonsindustrin relä.

Fäst ena änden av den andra kabeln till den återstående kontaktstift, och löda kabeln till terminalen. Anslut den andra änden av den andra kabeln till den positiva batteripolen. Fäst ena änden av den tredje kabeln till den återstående spolen terminalen (märkt "86"), och löda kabeln till terminalen. Fäst den andra änden av den tredje kabeln till den negativa batteripolen.
3

Fäst ena änden av den tredje kabeln till reläet "vanliga" terminal (märkt "30"), och löd tråden till terminalen. Fäst den andra änden av den tredje ledningen till den positiva batteripolen. Fäst en av fläkt elektriska ledningar till reläet "normalt öppen" terminal (märkt "87"), och löda kabeln till terminalen. Fäst den återstående fläkten ledningen till den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83891.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.