Hur Dra en Chevy 350 motor

Motorn på en Chevy 350 kan behöva dras för att repareras eller bytas ut. Det kan göras på en dag med viss ansträngning. Saker du behöver
dräneringskärlet
mutterdragare
Ratchet
uttag
Skruvmejsel
Ordet jack
Jack står
Engine hissa
Lift bar (justerbart)

Visa fler instruktioner
1

koppla bort batteriet lyfter av de positiva och negativa batterikablarna. Töm kylaren och motorn på kylvätska. Lossa petcock i botten av kylaren och tappa ur kylvätskan ur kylaren med en drain pan att fånga frostskyddsmedel. Flytta dräneringstråget till kylmediet avtappningspluggen på passagerare och förare sidorna av motorn och dränera motorblocket av kylvätska.
2

Koppla kylarslangar från kylaren och lossa de fyra fästbultarna av kylaren och dra ut värmeelementet ur motorrummet. Koppla bort kylarslangar från motorn och ställ åt sidan med kylaren.
3

Demontera skruvarna momentomvandlare håller transmissionen till svänghjulet. Omvandlaren bultar kan nås från under fordonet. Lyft bilen med en domkraft och låt bilen sitta på stabila pallbockar när under fordonet. Ta bort dessa omvandlare bultarna och sedan ta ut överförings bultarna balanshjulkåpan att koppla bort motorn från växellådan.
4

Lossa Avgasflänsar att ansluta avgasrören till utblåsningsgrenrören av motorn och separera avgas slang från grenröret flänsarna. Koppla loss motorns sensorkablarna till avgasröret och transmissionen. Ta gaspedalen länksystem förbinder gaspedalen till bränsletillförsel-systemet. Koppla bort motorn från ledningsnätet.
5

Dra ut fläkten från vevaxeln. Ta bort bultarna från både motorfästen placerad på passagerar-och förarsidan hos motorn vid fordonets ram. Anslut en bar motor hiss till de två lyft parentes i toppen av motorn och dra upp på hissen bar med en motor hissa. Lyft motorn tillräckligt hög för att gå över kroppen av motorrummet och anslut den till en motor stativ eller placera den på ett annat fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95544.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.