Hur rengör jag min Milky Hazy bilstrålkastare?

De flesta av dagens strålkastare är gjorda av plast polykarbonat, som är lättare och mer motståndskraftiga mot sprickor än de gamla glas strålkastare. Plasten har en tendens att bli oklar, men efter år av exponering för solljus och atmosfäriska kemikalier. Vissa objektiv kan även utveckla ett nätverk av fina sprickor, kallas vurm, vilket kan vara svårt att fixa. Det är värt ett försök, men innan du byter en lins. Polska till en ny Shine

Polering plastglas tillbaka till sin gamla glans är mycket billigare än att ersätta dem. En färdigförpackad rengöringskit kan göra jobbet för ungefär $ 10. Tvätta ytan smuts från linsen först, sedan använda målarens maskeringstejp för att täcka området omedelbart runt objektivet. Ta närheten trim, speciellt kromad metall eller kromad plast, eftersom polering material kan förstöra krom.

Börja reparera genom att smeta några av polermedel på en tvättlapp eller mikrofiberduk och polering i en cirkulär riktning. Lacket kommer att mala in i tyget och lyft haziness från objektivet när det torkar ut. De flesta av föreningen kommer att finnas kvar på linsen, det tar ca 10 minuter från gnugga för att rengöra linsen

inte bråttom.. Använd en omloppstid polermaskin om du har en, bifoga en lammull eller frotté pad. Polera bort färgen närliggande ytor. Håll polering tills linsen är blank.

Om en del av linsen är alltför urkärnade som skall poleras ren, kommer sandpapper vara nödvändig. Placera en bit av 1000-grit vått /torrt sandpapper i kallt vatten och blötlägg 10 minuter. Slipa försiktigt urkärnade linsen i raka slag. Sand och tillbaka i en riktning över ytan av linsen. Var försiktig så att du inte skadar närliggande färg eller trimma.

Sand tills gropar, repor och missfärgningar är borta. Återigen, inte bråttom. Torka ytan med en handduk och kontrollera att behandlingen är likformig på objektivet.

Upprepa denna process med 1500-slippapper, den här gången med hjälp av räta vinklar. Håll papperet vått, täcka hela ytan och torka av slipmedel. Följ den här med 2000 -, 2500 - och 3000-grit vått /torrt sandpapper

Polska ännu en gång med polermedel, sedan grundligt vax med en pasta bilvax.. Detta är ett sista skyddande sköld för linsen mot surt regn, smuts och vägsalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95106.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.