Hur fräscha luften i en bil

Bil lukter ansamlas inne i kabinen som en följd av spill, cigarettrök, djur, matrester och andra föroreningar. Uppfriskning av luften inne i bilen innebär ett antal uppgifter som eliminerar grundorsakerna misshagliga lukter. Det bästa scenariot innebär rengöring alla delar av bilen som innehar eller införa sådana lukter snarare än bara maskera dem med luftrenare eller sprayer deodorant. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok kajuta filter
Tryckluft
Diskmaskiner tvål
Bucket
Detail Brush
Handdukar
Shop vakuum soda
Bakning
Vispa kvast
Vinäger
Sponge
Sugskrapa
Läder-vinylrengöring
Luftfräschare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordon och ställa nödbromsen. Se din bruksanvisning för placeringen av din stuga filter, om sådan finns. Cabin filter kom på fordon i mitten av 1990-talet, så du kanske inte har en. Cabin filter är vanligtvis belägna i motorrummet bredvid brandväggen på passagerarsidan, på passagerarsidan fotbrunnen eller på undersidan av instrumentbrädan. De har snap lock eller pullouts, vilket gör att du kan dra ut partiklar skärmen och sedan filterelementet. Alltid rådfråga din tillverkarens rekommenderade byte filter, eftersom vissa är kol-baserade, medan andra kan använda HEPA-typ filter.
2

Öppna alla luftkonditioneringen-värmare ventiler i bilen innan du sätter i nya kupéfilter. Använd en liten burk med tryckluft för att spränga inne i kabinen filtret insugssidan, och sedan Dash ventilationsportar. Alternera AC-värmare styrspaken från recirkulerande till frisk luft och blast luft i ventilerna för varje cykel. Detta kommer att ta bort, stora skadliga partiklar av damm, pollen och sporer. Spraya kupéfilter intag port med en antibakteriell spray. Spraya så långt in i intaget som möjligt. Torka inte ut sprayen.
3

Rengör kupéfilter rutan med en blandning av diskmedel och vatten i en hink. Använd en mjuk borste detalj borste för att rengöra kupéfilter intag port och sidor, topp och botten av lådan. Torka med rena handdukar. Montera förfiltret, om sådan finns, och huvudfilter kabinen luften inuti filtret. Snap lådan stängd.
4

Använd en butik vakuum för att rengöra alla matta områden, sömmar sits och skrevor i bilen. Skjut platser till sin fulla ryggen och vidarebefordra positioner för att få tillgång till undersidorna av sätena. Använd en tunn förlängning munstycke för att rengöra direkt under sätena. Avlägsna alla matrester, lera, hår och annat skräp. Luta sätena fram emot att dammsuga baksidorna av bänken eller stolen söm. Använd förlängningen munstycket för att nå innanför sätet hörn och veck.
5

Strö rikligt med bakpulver över alla matta områden, liksom undersidan av sätena. Använd en visp kvast för att sprida bakpulver runt, borsta den ordentligt i mattan högen. Låt bakpulver sitta i två eller fler timmar. Dammsug upp alla de bakpulver. Du kan lämna några små högar under sätena, om du vill, det kommer att absorbera framtida lukter
6

Lägg två eller tre kapsyler ättika i en hink med varmt vatten.. Rulla alla fönster upp. Använd en svamp för att rengöra insidan av fönstren med ättika lösning, sedan använda en gummiskrapa för att torka fönstren. Torka bort några körningar med en ren handduk. Den ättika kommer att skära genom någon cigarett eller cigarr rök film på fönstren, samt sanera fönsterytan.
7

Spray läder eller vinyl renare över era platser, bindestreck, mittkonsol och dörrpaneler. Torka torrt med rena handdukar. Spray antibakteriell sprej inuti varje AC-värmare vent och låt det sitta. Torka vent fenor ren på alla sidor med en handduk. Starta bilen och aktivera aggregatet kontroll på högsta värme sortiment, och högsta fläkthastighet. Låt den gå i 10 minuter i det recirkulerande läget, sedan ändra det till frisk luft läget i ytterligare 10 minuter. Vrid reglagen till AC inställningen för den varmaste temperatur och max fläkthastighet. Kör det på liknande sätt och tid som värmaren förfarandet. Stäng av motorn.
8

Placera en solid luftfräschare i bilen, på önskad plats. Du kan hänga en från backspegeln, under instrumentbrädan, eller placera några under sätena. Vissa luftrenare kommer i små flaskor och är oljebaserade. Du kan ansöka luftfräschare olja till en liten bit av handduk och stoppa in den under sätet eller under instrumentbrädan. Häll inte oljan direkt på mattan, den färgar. Du kan också skära upp små delar av en solid luftfräschare och placera små bitar inuti AC-värmare ventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87678.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.