Hur ökar jag Hästkrafter på en 440 Dodge motor?

Dodge 440 kubiktum B /RB big block var en imponerande motor för sin tid, på många sätt definierar muskeln bilens guldålder och bara överlever det. Den 440 "Max Wedge" drev några av Chryslers mest legendariska bilar, men 1972 hade förlorat det mesta av sin punsch genom minskad kompression och ytterligare utsläpp utrustning. Men även den lägsta prestanda smog-eran 440s har en enorm potential som bara väntar på dig att släppa loss det med en massiv, old-school kompressor. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Roots-typ Kompressor Kit
Visa fler instruktioner
1

Skicka din motor till en verkstad för att få det demonteras, rengöras och kontrolleras med avseende på sprickor. Har verkstaden utföra erforderliga maskin arbete, inklusive (men inte begränsat till) cylinder tråkigt, rikta tråkigt, cam tråkigt, och och topplock trall. Av dessa cylinder tråkig och trädäck (mala och topplock anliggande ytor platta) är det mest avgörande för denna applikation.
2

Välj en kompressor-specifik kamaxel med ett stort 114-graders lob separation . Du kommer att vilja använda en split-mönster kamaxel med ca 0.080 tum mer lyft och ca 4 grader mer duration på 0.050 tum lyft på avgassidan än intaget. För en gata motor med ett lager vevaxel, köpa en kam för att leverera ström i 3.500 till 5.500 rpm. Om du inte vill använda en kompressor-specifik kam, använd en vanlig kam med 1,5-till-1 vapen rullvipparm på insugningsventilerna och 1,7-till-1 rockers på avgasventilerna.

3

Köp en uppsättning av 4340 stål I-balk vevstakar och smidda kolvar avsedda att leverera mellan 8,5 och 9,0 till en komprimering med era huvuden lager cylinder. Har balansen verkstaden den roterande enheten (vevaxel, stavar och kolvar). Om du redan har blockelementen maskiner och montering balanserad, kan man lika gärna betala verkstaden för att montera den långa blocket (block och huvuden) för dig. Detta kommer förmodligen bara lägga ett par hundra dollar till den totala kostnaden - ett pris väl motiverade av den sinnesfrid som en garanti medför. Har verkstaden installera elnätet med krom-moly dubbar och cheferna med Cometic packningar och krom-moly dubbar huvud.
4

Bolt överladdaren-specifika lägre insugningsröret till cheferna och skruva laddningskompressorn till grenröret. Kompressorer i denna klass är klassade som antingen 6-71, 8-71 eller 10-71, detta klassificeringssystem hearkens tillbaka till de dagar då varm-rodders tog deras kompressorer från massiva sex, åtta och tio cylindriga dieselmotorer. Var och en av motorns cylindrar förskjutna 71 cubic inches, därmed klassificeringssystem. En 6-71 fläkt kommer att arbeta för denna applikation, men du kommer förmodligen vara bättre med en 8-71. Montera kompressorn enligt satsens bruksanvisning.
5

början av motorn med ett par 450-cfm, vakuum-sekundära förgasare, en eftermarknad distributör och spole, en tänd box med bestämmelser för boost- reglerad timing retard och en uppsättning av 2-tums primära rubriker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85738.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.