Vad betyder en Wide Band O2 Sensor Do?

I standarden zirkoniumoxid smalbandig O2 sensor är bra för användning på fabriken bilar, många tuners vara till hjälp att använda snabbare och mer exakt bredbandig sensor för optimal prestanda. Historia

bredbandig O2 sensor introducerades 1994 av Robert Bosch GmbH, samma företag som utvecklade den första O2-sensor i de sena 60-talet. Addera O2 Sensor Syfte

En syresensor använder en elektrokemisk ämne känsla om avgasflödet är varmt eller kallt. Eftersom för lite bränsle gör ett avgasflöde varm och mer bränsle kyler ner det, är dess temperatur en indikator på luft /bränsleblandning.
Smalbandig Problem
< p> Den smalbandiga O2 sensorer som används i de flesta bilar har en begränsad mängd av utspänning, vilket innebär att de bara kan indikera om A /F förhållandet är över eller under den perfekta 14.7:1 förhållandet.

bredbandiga Advantage

bredbandiga sensor (även känd som UEGO eller Universal Exhaust Gas Oxygen sensor) har en mycket starkare utspänning och kan avläsa luft /bränsle förhållandet från 7: 1 hela vägen till 20:1.
Vikten

En hög /låg läsning är bra för fabriken applikationer, kanske en tuner vill höja eller sänka sin luft /bränsleblandning över eller under 14.7:1 idealisk för bättre bränsle körsträcka eller att kompensera för höjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83557.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.