Hur får jag kraft ur en 2,5-liters jeep?

Motorn som Jeep använder på några av sina modeller är en 2,5-liters, fyrcylindrig motor som, samtidigt som trovärdig och pålitlig, är också inte mycket kraftfullt. Jeeps med mer kraft är beroende av tillverkarens sex-och åtta-cylindriga motorer, i stället för de fyra-cylindern. En motor kan göras mer kraftfull i varierande grad, och detta gäller säkert till Jeep fyrcylindriga, som kan dra nytta av uppgraderingar, till exempel en bättre avgassystem och med tvingas induktion. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera en mer lättflytande avgaser. De flesta motorer kan dra nytta av en mer lättflytande avgassystemet, och den 2,5-liters jeep motor är inte annorlunda. En större diameter avgaser gör det möjligt för motorn att arbeta mer effektivt och andas friare. Detta bör installeras av en professionell avgas shop för bästa resultat som det tar speciella verktyg och erfarenhet.
2

Installera rörformade rubriker. Fördelaren är den komponent som är bultad till motorns huvud och ansvarar för dirigering av de förbrukade avgaserna in i avgassystemet. Grenrör är också gjutna i metall så att de har grova innerväggar och inte större än optimala passager för avgaserna att flöda igenom, vilka båda hämmar luftflödet. Ett rörformat header är gjord av metallrör som har släta väggar och en större inre diameter, som båda främjar ett effektivt flöde av avgaser.
3

Byt rutan lager luften med en kall luftintag. Luften rutan på Jeep 2,5-litersmotorn begränsar luftflödet till motorn, minskar uteffekten. En kall luftintaget kommer att leverera mer kall, tät luft till motorn och låt den producera mer hästkrafter och vridmoment. För att installera en kall luftintag, koppla lådan lager luft från intag på motorn och skruva isär luften rutan varifrån det bultar på motorn bay. Detta fungerar bara på 1986 och nyare motorer som utnyttjar bränsleinsprutning.
4

Konvertera motorn att använda en förgasare om det är en av de bränsleinsprutning modeller. Bränsleinsprutning kan vara bra för en bruksbil då huvudproblemet är bränsleekonomi och körbarhet, men det är inte nödvändigtvis bra för hästkrafter. Konvertera din motor till en förgasare gör att du kan leverera mer bränsle till motorn. Om din Jeep redan har en förgasare, installera en större.
5

överladda motorn. Detta är oftast ett ganska bra sätt att få ett betydande inflytande ökar ur 2,5-liters jeep motorn. En kompressor är monterad på inloppssidan av motorn och tvingar mer luft till motorn, vilket ökar hästkrafter och vridmoment. En kompressor är en ganska komplex omvandling och bör göras av en professionell butik för bästa resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95459.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.