BMW avgassystem tips

Liksom alla fabriken ursprungliga bilen, stock BMW avgassystem är relativt restriktiva och tyst. Entusiaster uppgraderar ofta till en mer lättflytande avgaserna, eftersom de lägger kraft och låter bättre. BMW motorer är fantastiska bitar av teknik och ofta stor nytta av tillägg av en eftermarknad avgassystem. Detta gäller särskilt de senaste turboladdade modeller från BMW, som lämnar lite av prestanda på bordet med sina restriktiva avgaser. Vad gör upp Exhaust

På någon bil, är avgaserna består av flera komponenter. Eftersom avgaserna lämnar motorn, går de först igenom grenröret, sedan in i ett stuprör. Därifrån matar avgaserna i allmänhet i en katalytisk omvandlare och slutligen ut den mellersta delen av avgassystemet. Avgassystemet slutar i en eller två muffers och sedan någon typ av slutrör eller tips. Det finns också ofta ytterligare resonatorer och eller mindre halsdukar för att minska buller.
Avgassystem tips

Stock avgassystem tips på en BMW är ofta ganska vanligt ute. För att ge dem ett mer tilltalande utseende är det möjligt att installera en uppsättning av eftermarknaden avgassystem tips i olika utföranden, bland annat krom, borstad aluminium eller kolfiber.
Ljuddämpare

Ljuddämparen är ofta en av de första delarna ska bytas ut på ett avgassystem för att få mer makt och ett djupare ljud. Det finns ett brett utbud av ljuddämpare som finns på ett annat material. Generellt rostfria ljuddämparna är starkare och skarpare klingande än aluminium halsdukar. Addera Center Avsnitt

centrum resonator i en BMW kan ersättas med en större rördiametrar eller ens en X-rörsystem, vilket som namnet anger, ger avgaser att passera över varandra innan den lämnar bilen. Eftermarknaden mittsektion är oftast större diameter och kommer att lägga kraft och öka ljudet av avgaser.
Katalysator
p Det är möjligt att installera en mer lättflytande katalytisk omvandlare i stället för den restriktiva lager katten. Det är också möjligt att ersätta katten med vad som kallas ett test rör, vilket eliminerar katten altogether men är inte längre utsläppen kompatibel. Addera Downpipe

rör som leder från samlingsröret kan också ersättas för mer kraft. Installera en uppsättning av större diameter stuprör på en modell som twin turbo 335i 3-serien är ett enkelt sätt att frigöra mer kraft och ljud.
Headers

En stor sätt att öppna upp avgaserna på en BMW är genom att lägga till en uppsättning av rörformiga samlingsrör i stället för lager grenröret. Tubular rubriker är oftast större diameter än lager, vilket gör att avgaserna att gå snabbare och minska begränsning. Två saker att titta på innan bultning på en uppsättning rubriker är om 1) de är lagliga gatan och 2) om de kommer att utsläppen kompatibla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95005.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.