Att montera en Boost Gauge

En turbo boost mätare är en tryckmätare som läser mängden tryckluft, eller boost, som levereras till en motor med turbo. En boost mätare är speciellt fördelaktigt om en turboladdad bil har modifierats för att producera mer boost från turbon, eftersom det kan låta föraren vet om motorn får för mycket laddtryck. Överskott boost kan förstöra en motor, och en bra boost mätare är försäkring mot detta. Saker du behöver
Boost Drill Gauge
(tillval) katalog platt huvud och Phillips skruvmejslar
Extra kabel (beroende på typ av bil) katalog Extra vakuum linje (beroende på typ av bil ) katalog eltejp och anslutningar ledningar
Lödkolv (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Välj en lämplig plats för att montera mätaren. Helst bör detta vara någonstans som är väldigt lätt att se från förarplatsen så att föraren kan se mätaren lätt under körning. Gemensamma områden för att lokalisera det är A-stolpen, instrumentpanelen, mittkonsolen eller en befintlig mätare hål som en som normalt håller en klocka.
2

Hitta ett hål i brandväggen av fordonet som är tillräckligt stor för Laddtrycksmätare tryckledning att passera från sittbrunnen till motorrummet. Alla fordon har öppningar för olika ledningar och komponenter från fabriken. Om du inte kan hitta ett lämpligt hål, använd en borr för att göra en. Om denna metod används, installera en gummigenomföring i hålet för linan.
3

Installera linje laddtryck på baksidan av mätaren med den medföljande hårdvaran. Detta är oftast en adapter mutter och en tätningsmuttern.
4

Dra tryckledningen genom hålet i instrumentbrädan tills den når från mätaren s monteringsläge till insugningsröret. Se till att ledningen inte röra eller gnugga några rörliga eller varma motordelar.
5

Hitta en lämplig linje gummiutsugring som går in i insugningsröret. Skär linjen och installera "T"-adapter så att tryckledningen kan plumbed i vakuumsystem. Om du inte kan hitta ett vakuum linje, kan du behöva ha en butik svets i ett takräcke som gör det möjligt för ledningen och en adapter mutter som skruvas på.
6

Snap ljuset uttaget på baksidan på mätaren.
7

Splice tråden för spårvidd s lampor i den befintliga ledningsnätet för stock mätarna. Denna tråd är oftast vit. Anslut kabeln genom att antingen löda det till den befintliga kabeln eller med en inline trådanslutningsdon lindade med eltejp.
8

Hitta en lämplig metall område i instrumentpanelen för att fästa jordkabeln för mätaren. Detta är den svarta kabeln på mätaren. Använd en rund ögla i änden av tråden och skruva fast den ordentligt på instrumentbrädan.
9

Montera mätaren på det område som du har valt. För att testa mätaren funktionalitet, starta bilen och kontrollera att det är läsning laddtrycket från turbon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83403.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.