Hur skräddarsyr Batteri Kablar för din bil

Installationen av tillbehör till din bil kan beskatta ditt elsystem tungt. Underdimensionerade batterikablarna kan överhettas vilket ökar deras motståndskraft och överbelastnings batteriet och generatorn. Skräddarsydda tunga kablar är dyra, men du kan göra dina egna höga kablar kvalitetsprodukter och spara en massa pengar. Saker du behöver
4/0 eller större batteri cableBattery terminal endLug TerminalHeat Krympslang
Visa fler instruktioner
1

bestämma lämplig storlek för din nya batterikablar. För att byta ut kabeln stock längd, använd 4/0 kablage mätare batteri för längre körningar, till exempel ett batteri flyttat till stammen, använd 2/0 gauge kabel.
2

Mät och kapa den nya kabel. Addera 3

Skjut en 2-tums lång bit krympslang på varje ände av kabeln. Värmen krympa måste vara tillräckligt stor i diameter för att glida över den del av batteripolen som ansluter till kabeln. Skjut krympslangen ner tillräckligt långt i kabeln för att hålla den borta från värmen om du planerar att löda terminalen på.
4

Strip isoleringen från änden av kabeln bara tillräckligt länge för att sätta fullt in i den nya batteripolen. Terminaler är gjorda av koppar, bly eller mässing. För bästa prestanda, använd koppar terminaler och löda dem. Mässing terminalerna har en klämskruv för att säkra dem till batterikabeln.
5

Skala av isoleringen på den andra änden av kabeln och insatsen i klacken terminalen. Lödning är det föredragna sättet att ansluta kabeln till klacken.
6

Skjut krympslang över skarven mellan terminalen och kabel och värme för att krympa en tät försegling över denna korsning.

7

Krymp slangen den andra änden av kabeln på samma sätt.
8

Ersätt den ursprungliga kabeln med din nya anpassade kabel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83007.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.