Hur man väljer ett insugningsrör

En motorns insugningsrör ofta förbises till förmån för förgasare , organ gaspådrag och kamaxlar . Dock spelar insugningsröret en viktig roll i förmågan hos motorn för att producera kraft . Ett intag fördelarens enda syfte är att styra bränsle till var och en av motorns cylindrar . Inte alla grenrör utföra denna uppgift på samma sätt . Av denna anledning kan en typ av grenröret vara lämpliga för en speciell tillämpning , men inte för en annan. Välj ett grenrör som kommer att främja det avsedda ändamålet med motorn . Saker du behöver ruler
Visa fler instruktioner
1

Välj ett enda plan grenröret för att maximera toppeffekt , eller en dual - plan grenröret för att maximera lågt - end effekt .
2

Välj ett insugningsrör som ger mest effekt på motorns avsedda varvtalsområdet . Inloppsrör producerar generellt makten i intervallen tomgång till 5500 rpm , 2.500 till 6.500 rpm , och 3.500 till 8.500 rpm

Som en allmän regel , desto mer fordonet användas för gata körning , desto lägre varvtal . område bör vara . Om fordonet kommer att användas främst för ras ändamål , anser en fördelare med en högre växel .
3

Mät höjden på aktiemarknaden insugningsröret med en linjal , och jämför denna mätning till höjden av det nya grenröret för att säkerställa att det nya grenröret kommer att passa under bilens huv utan att kräva modifiering .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95375.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.