Hur man installerar Front Strut Bars

En front strut bar är en enkel men effektiv enhet som bultar till toppen på de främre stagen på vardera sidan av en bil. Strut barer - även känd som fjäderben hängslen - stärka chock torn med ett styvt stycke av metall, vilket förhindrar chock tornen från böja överdrivet vid kurvtagning. Detta i sin tur gör det fordon på vilket de monteras mer stabil och förbättrar styrningen mottaglighet, med mindre uppsamlingstankar som orsakas av böjning av chassit. Strut barer är i allmänhet lätt att installera med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Borrmaskin (tillval) katalog Fjäderben stag
Visa fler instruktioner
1

Open huven att komma åt där de främre övre strävorna montera till chassit. Du kommer att se tre (ibland fyra) dubbar som kommer upp genom chock torn med nötter som drar åt dem i chassit. Rengör området med avfettningsmedel. Observera att du inte bör installera en strut brace när fordonet höjs eller suspenderas på något sätt. Se till att hjulen är på plan mark.
2

Undersök hur den övre strut är bultad till fjäderben. De flesta fjäderben hängslen bult bara på bultarna på stagen med befintliga muttrar. Ibland, dock, kommer det att finnas någonstans för strut brace bulten att gå. I detta fall kommer du att behöva borra hål för bultarna som håller fjäderben stag på. Gå till steg 6 om du behöver borra hål.
3

Ta bort muttrarna som håller den övre delen av staget till fjäderben, med lämplig hylsa och ett spärrskaft. Skjut hålen i strut brace på pinnbultarna i stagen som kommer upp genom chock tornet. Sänk huven för att se till att staget stag inte kommer i kontakt med huven. Detta bör inte vara ett problem om du använder rätt strut brace.
4

Montera muttrarna på bultarna över strut brace. Dra åt dem med en momentnyckel. Den strut brace bör komma med anvisningar som kommer att omfatta hur tight nötterna ska vara.
5

Dra åt justermuttern i mitten av staget stag, om det är en justerbar fjäderben stag, tills stag sträcks mot de två strut torn.
6

Placera fjäderben stag på hjulhusen enligt anvisningarna som följde med fjäderben stag. Mark där hålen i stag är på chassit. Borra hål på de märken som gjordes i strut torn. Montera strut bar med den medföljande hårdvaran.
7

Se till strut bar passar ordentligt genom att långsamt stänga huven och se till att den stängs helt och enkelt och inte böja hörnen på huven upp eller har någon störning med stag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95317.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.