Hur man installerar en 1995 Chevy Boost Gauge

Turbo har funnits sedan början av bil, men slog inte igenom stort förrän på 1980-talet, när tillverkarna räknat ut att de kunde använda en turbo och bränsleinsprutning för att producera tillräckligt med ström med en liten motor. Nästan alla turboladdade bilar från den tiden kom med boost mätare, mer för att indikera motorns aktuella bränsleekonomi än att underhålla föraren. Ett högt vakuum läsning indikerar att motorn går på sin högsta bränslet effektivt, ett uppsving läsning innebär att det suger bränsle för att producera extra kraft. Timertider spårvidd installation kör mellan 30 minuter och två timmar. Saker du behöver
Repair manual för din bil
Laddtrycksmätare kit med mätare, pelare mount, hårdvara och linjer
Add-a-smälttråd
Drill
Borrspetsar
Gummi genomföring
eltejp
silvertejp
Wire crimpers
teflonband
grundläggande handverktyg
Sheetmetal skruvar
Visa fler instruktioner
1

Identifiera motorns tryckgrenrör luft, eller MAP, sensor, hänvisa till din reparationshandbok för att lokalisera den. Du kommer att se ett vakuum linje sticker ut från MAP-sensorn monteras område. Skär vakuum linje ca tre inches från MAP-sensorn, skjut de medföljande slangklämmorna över ändarna av linjen, och anslut den medföljande hullingförsedda T-rör i grenröret-sidan av den skurna vakuum linje och utgångssidan. Dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel.
2

Spice mätaren glödlampan vita positiv sida tråd i add-a-säkring utgång tråd, och anslut add-a-säkring i instrumentpanelen-ljus säkring i din gruppcentralen. Dra den vita lampan tråden längs undersidan av instrumentpanelen, med hjälp av zip-band för att hålla den på plats.
3

Ta bort skruvarna från klädseln på A-stolpen (den stolpe mellan vindrutan och förarsidan). Kör den vita ledningen upp den exponerade metallen i A-stolpen och håll den på plats med tejp. Infoga en självgängande sheetmetal skruven i öglan på lökens negativa (svarta) kabeln, och och kör skruven i A-stolpen med din borrmaskin. Vänd instrumentbrädan tänds på att kontrollera lampan.
4

Borra ett hål i brandväggen för att dirigera röret boost sensor. Använd viss handlingsfrihet här, noggrant kontrollera båda sidorna av din valda plats för kablar och slangar, samt att se till att du har utrymme att dra givartuben igenom. Området strax ovanför bromspedalen fästet är oftast ett bra val.
5

Skjut givartuben över hullingförsedda T-fästet på motorn och fäst den med medföljande slangklämma. Dra givartuben längs toppen av motorn och mot hålet i brandväggen, hålla det borta från alla varma eller rörliga komponenter, och lämna ungefär två inches av slack för att möjliggöra motorns rörelse. Skjut gummigenomföringen över sensorn linje, sedan mata linjen i genom hålet.
6

Route sensorledningen längs undersidan av instrumentbrädan och upp A-stolpen. När du har sensorn rad där du vill ha den på A-stolpen, skjut genomföringen ner röret och installera det i brandväggen hålet. Håll A-stolpens klädsel upp till A-stolpen och markera glödlampan och linjen plats. Borra ett 1/2-tums hål i trim på din referens märke. Sätt tillbaka trimningsstycket, dra lampan och linjesensom genom hålet tills de sticker ut cirka sex inches.
7

bort remsan från den dubbelhäftande tejpen på din mätare pod och tryck på pod till A-stolpens klädsel. Du kanske vill säkra den med en plåt skruv. Anslut sensorn linjen och lampa på baksidan av mätaren, sedan in mätaren i baljan. Starta bilen och kontrollera mätaren fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85840.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.