Hur man installerar ett sidhuvud på en 2002 Ford F-150

Avgassystem headers ersätta grenröret fabriken avgaser och förbättra prestandan av ett fordon. Konstruktörer headers för att öka avgaser utvisning från motorn, därmed ökande bas vridmoment och hästkrafter. Du kan köpa avgassystem rubriker från lokala och online-delar återförsäljare och installera rubrikerna själv i din 2002 Ford F-150 lastbilar, med ett fåtal vanliga verktyg. På Ford F-150 måste du byta både förar-och passagerarsidan avgasgrenröret med nya rubriker. Installationen tar normalt två till tre timmar för erfarna hem mekaniker. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Spray smörjmedel
Wrench
Breaker bar
plast spackel
Hög temperatur tätningsmedel
Momentnyckel
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Park F-150 på en plan yta och låt motorn svalna i flera timmar. Avgassystem delar är mycket varma. Inte låta motorn ordentligt kallt kan leda till brännskador.
2

dra i nödbromsen och satte bilen i växel (manuell växellåda) eller i "Park" (automatisk). Lossa främre hjulmuttrar lug med en rörtång.
3

Höja fordonets front upp med en domkraft. Placera pallbockar nedanför frontjacket punkter och ta bort ordet jack. Ta bort de främre hjulmuttrar lug och ta bort framhjulen.
4

Öppna huven. Leta grenrören fabriken avgaser, en på förarsidan och en på passagerarsidan. Spraya en generös mängd smörjmedel på varje bultarna som fäster avgasgrenrör till motorn. Klättra nedan lastbilen och spraya smörjmedel på var och en av bultarna förbinder utblåsningsgrenrören till avgassystemet. Låt smörjmedlet att penetrera bultarna för fem till tio minuter innan du försöker ta bort skruvarna. På grund av att uttömma korrosion, bultarna är oerhört svårt att ta bort.
5

Demontera bultarna som fäster både förar-och passagerarsidan avgasgrenrör till avgassystemet under lastbilen med hjälp av en skiftnyckel och breaker bar. Separera avgassystemet från utblåsningsgrenrören.
6

Ta bort skruven säkra EGR röret till förarsidan grenröret hjälp av en skiftnyckel. Gå till EGR röret genom förarsidan hjulhuset.
7

Ta bort skruvarna som håller förarens grenröret sida avgaser till motorns huvudet med hjälp av en skiftnyckel. Gå förarens grenröret sida avgaser genom förarsidan hjulhuset. Ta föraren grenröret sidan avgaser från under lastbilen.
8

Ta ur oljestickan monteringsbulten från motorn huvudet med hjälp av en skiftnyckel. Gå monteringsbulten genom motorrummet. Dra upp mätstickan direkt upp för att ta bort den från motorn. Placera den åt sidan.
9

Ta bort skruvarna som håller fast passageraren grenröret sidan avgaser till motorns huvudet med en skiftnyckel. Gå passageraren grenröret sidan avgaser genom passagerarsidan hjulhuset. Ta passageraren grenröret sidan avgaser från under lastbilen.
10

Rengör eventuella sotavlagringar från huvudet monteringsytan på motorn huvudet med hjälp av en plast spackel.
11

Applicera en liten mängd av hög temperatur tätningsmedel i avgassystemet kontakterna (under bilen).
12

Installera den nya drivenheten sida header från under fordonet. Var noga med att installera den medföljande packningen mellan sidhuvudet och motorn huvudet. Montera bultarna som håller huvudet på motorn huvudet och dra åt till 23 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Applicera en liten mängd antikärvningsmedel på gängorna på de avgas bultar för att göra dem enklare att installera och ta bort.
13

Anslut EGR röret till den nya header-enheten och dra fast med en skiftnyckel.
14

Sätt tillbaka oljestickan och skruva fast fästskruven med en skiftnyckel.
15

Installera den nya passagerarenhet sida header genom hjulhuset. Var noga med att installera den medföljande packningen mellan sidhuvudet och motorn huvudet. Montera bultarna som håller huvudet på motorn huvudet och dra åt till 23 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Applicera en liten mängd antikärvningsmedel på gängorna på de avgas bultar för att göra dem enklare att installera och ta bort.
16

Anslut avgassystemet i sidhuvuden och installera bultarna. Dra åt tills säker.
17

tillbaka hjulen och sänk trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86251.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.