Öppna Vs . Avslutad Avgas Wastegate

En wastegate är inpassad på turboladdade motorer för att reglera mängden i laddtryck produceras av turbocharger.There finns två typer av wastegate system , ett öppet wastegate systemet och ett slutet wastegate systemet . Boost förordning

En öppen wastegate reglerar laddtrycket genom att justera sig till motorer rpm och gasreglage belopp . En stängd wastegate har en förutbestämd mängd av uppsving som den försöker att möta och justerar sig själv i enlighet med mängden av trycket inuti grenröret.
Fördelar

Fördelen med en öppen wastegate system är att det är en enklare konstruktion . Det öppna systemet förlitar sig endast på motorn och gas , och som ett resultat kräver mindre trimning och underhåll. Fördelen med ett slutet system är att det ger mer stabil ström eftersom den anpassar sig för att möta den förutbestämda laddtrycket .
Negativ

Ett öppet wastegate systemet tar inte hänsyn till faktorer såsom väder och lufttryck . Som ett resultat av den inte fungerar alltid på den önskade nivån . Ett slutet wastegate system bygger på flera sensorer för att fungera korrekt . Om någon av sensorerna inte fungerar kommer turbon ger inte optimal effekt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86747.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.