Om Auto Window Tinting Lagar

Fönster toning är en vanlig metod för att ge bilarna en egen look. Men de flesta stater reglera mängden färgton som kan tillämpas på en bilens rutor. Dessa regler varierar från land till land och är ofta svåra att förstå. Att känna din lokala färgbrytning regler är viktigt för att undvika biljetter och garantera en bil passerar en säkerhetskontroll. Färgning Basics
färgton

Fönster mäts i termer av synligt ljus, eller VLT. VLT representerar den andel av ljuset tillåts passera genom den tonade fönster, desto lägre VLT, den mörkare fönstret. Fönster färgton, oavsett erbjuds som en spray-on beläggning eller klister film, säljs med en VLT rating som faller under en av flera kategorier: mörk (20 VLT), medium (35 VLT) och ljus (50 VLT). Vissa märken av fönster färgton finns även med en "limo" rating (5 VLT), vilket kan vara avsedd endast för användning på särskilda tillämpningar och inte passagerare vehicles.In reglerar VLT enligt lag, de flesta stater ange en minsta VLT för framsidan fönster, en annan för de bakre sidorutorna och annat VLT på bilens bakruta. Vindskydd är oftast lämnas kvar vid fabriken specifikationer som faktiskt kan inkludera en mild nyans eller partiell skuggning för att minska bländning.
Stater med störst förordningarna

Även statliga lagar reglerar VLT gränser ständigt förändras, har vissa stater blivit känd för sin strikta begränsning av fönster toning. New York State är bland dem. I New York, kan förarna skugga deras bakrutan till något mörker, men alla av ett fordons sidorutor måste tillåta 70 procent av det synliga ljuset passera igenom. Kalifornisk lag är liknande, men kräver endast att en bils främre fönstren hållas ljus med bakre sidorutorna lämnade unregulated.In Pennsylvania och Rhode Island, lagar är ännu strängare, kräver alla en Fordonets fönster som ska skuggas något mörkare än 70 VLT. Andra stater med generellt låga mängder nyansering tillåten inkluderar Maine, New Hampshire, Alaska och Delaware.
Stater med Genomsnittliga förordning

flesta stater tillåta en måttlig mängd av fönster toning som ses falla inom de gränser som möjliggör förarens säkerhet. Dessa stater får tillåta brytning i "medium" intervall (35 VLT) på vissa eller alla av en Fordonets fönster. Stater som West Virginia, Missouri, Kansas, Tennessee, North Carolina, och Washington tillåter 35 VLT på alla andra fönster än vindrutan. I Alabama, är detta belopp minskas till 32 VLT.Similar lagar finns i stater som South Carolina, Idaho, Kentucky, Nebraska och South Dakota där medellånga automater är tillåtna, men kan variera mellan de olika fönstren på ett fordon. I dessa särskilda stater, kan en Fordonets fönster tonas allt från 20 VLT till 35 VLT beroende på placeringen av fönstret.
Stater med Little förordning

Vissa stater har lagar för att reglera fönster toning, men ändå tillåta en ganska mörk nyans. Ofta är dessa stater där solljuset är intensiv och ofta, vilket gör önskan om tonade rutor större för att hålla bilarna svalare under varma dagar och att minska farliga reflexer i en mängd olika förhållanden. Florida är en av de stater som har minst förordningen, ange endast ett 28 VLT på främre sidorutorna och en 15 VLT håll. New Mexico kräver 20 VLT på alla windows.In vissa stater, är den tillåtna VLT olika för främre sidorutorna får förare utsikt vägen runt dem, men mörk nyans är tillåten på baksidan och fönster bak. I Illinois, till exempel, är ingen toning av något slag accepteras på främre sidorutorna, men de bakre fönstren kan tonas till valfri nivå av mörker. Detsamma gäller i Vermont och i vissa delar av Colorado.
Enforcement

Precis som Färgtoning regler varierar kraftigt från land till land, är tillämpningen av sådana lagar hanteras annorlunda också. I vissa stater är Färgtoning mäts med en optisk mätare under rutinmässiga säkerhetsinspektioner och bilar med för mycket nyans nekas säkerhetsintyg. I andra situationer kan det vara svårt att avgöra om en Fordonets fönster är i överensstämmelse. Detta gäller särskilt när olika metoder för färgning kombineras, t.ex. tillämpa solskyddsfilm ovanpå windows som behandlats med spray-on coatings.One av frågorna kring fönster toning innebär poliser ska kunna identifiera fordonets förare genom framrutan. Detta är anledningen till stater som tillåter någon nyans på främre fönstren, men medger toning någon annanstans. I vissa fall är drivrutiner hänvisas för mycket nyans på sina fönster efter att ha stoppats av en annan vanlig orsak, till exempel fortkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94975.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.