Hur man målar din motorcykel för nybörjaren

En ny lack är en av de mest effektiva sätten för att stötta utseendet på din motorcykel, men många auto-organ och motorcykel butiker tar ut en rejäl pris för sådana förändringar. Spara pengar och ha kul måla din motorcykel hemma. Saker du behöver
Sprayfärg
Clear spraya emalj
Grundläggande verktygssats
600-grit vattentät sandpapper
800-grit vattentät sandpapper
1000-grit vattentät sandpapper

Visa mer instruktioner
Förbereda för Paint
1

Ta bort alla delar av motorcykeln som ska målas, använda din instruktionsbok eller verkstadshandbok specifikt till din motorcykel för referens. Täck nu nakna motorcykeln med en presenning eller lock, som delarna kommer att vara av cykeln i flera dagar under målning.
2

Våt sand delarna som ska målas, med vattentät 600-grit sandpapper. Inte helt band delar på ren metall, utan ta bort "glans" från den ursprungliga färgen. Om delarna är avskalade helt, kommer en primer måste tillämpas före målning. Addera 3

Diska delar noggrant, med tvål och varmt vatten. Låt dem lufttorka helt. Torka inte dem med en handduk eller trasa, eftersom detta kommer att lämna ludd bakom som kommer att visa bakom den nya färgen. Addera Måla delar
4

Skaka din sprayfärg i två till tre minuter innan den första beläggningen. Om du vill ha en matt, "rat-bike" titta, använd en högblank sprayfärg.
5

Spray ett tunt, jämnt lager av färg på varje del för sig. Oroa dig inte om den ursprungliga färgen syns igenom de första rockar. Spray för jämnhet, inte för täckning.
6

Spray ett andra lager färg på varje del för sig. Jämnt belägga hela ytan av delen. Låt den här pälsen att torka över natten.
7

Våt sand ytan av delarna lätt med vattentät 800-grit sandpapper, efter hela 12 timmars torktid. Sikta bara att jämna målgång i färgen. Ta inte bort färg från delarna. Låt delarna lufttorka helt.
8

Spray ett tredje skikt av färg på varje del för sig. Du kan spruta mer frikostigt här gången, beläggning hela ytan jämnt tills den ursprungliga färgen inte längre syns igenom. Låt färgen torka i 12 timmar och därefter våt sand med vattentät 800-grit sandpapper. Om, efter torkning, den ursprungliga färgen visar, kan du spraya fler rockar på ett liknande sätt.
9

Spray ett tunt, jämnt lager av klar emalj över ytan av varje del för sig när det sista lagret har slipas och fick torka. Låt klar emalj som torka i 12 timmar. Våt sand klart emalj med vattenfast 1000-grit sandpapper.
10

Spray ett andra skikt av klar emalj. Låt klar emalj som torka i 12 timmar, sedan våt sand lätt med vattentät 1000-grit sandpapper. Spraya mer generöst på det andra skiktet, men ändå så jämnt som möjligt.
11

Inspektera varje del för matta fläckar eller defekter i lacken. Respray alla områden som behövs med samma förfarande. Stressa inte målningen processen.
12

Sätt tillbaka delarna på motorcykeln, försiktigt, med hjälp av din instruktionsbok eller handla guide för referens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83363.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.