Hur Jet en Holley Förgasare

Holley Dominator förgasare har använts i dragracing och fordon prestanda för mer än tre decennier. Bilägare kan justera mängden bränsle som matas in i förbränningsrummen för sugmotorer genom att ändra storleken på bränslestrålarna. Har du en snubbla på startlinjen eller ett magert tillstånd vid den övre änden? Genom att justera strålar av en Holley förgasare du kan lägga mer bränsle i motorn när du behöver det eller ta ut den när du inte gör det. Saker du behöver
706ci big block (Chevrolet) katalog Holley förgasare (Dominator 1150cfm) katalog Försänkt skruvmejslar
Holley jets (70-98) katalog Rags
Show Mer Instruktioner
1

diagnostisera problemet med förgasaren. Dra förare kommer att rapportera att deras bil snubblade på linjen om det fanns för mycket bränsle vid start eller lutade sig ut i den övre änden när inte tillräckligt med bränsle sändes in i motorn under varvtalstoppar. Ta bilen till butiken eller få det under skärmen om du är racing. Parkera på plant underlag och ta bort huven församling.
2

Ta två små skruvmejslar och en uppsättning Holley Jets. För 706ci med en 94 jet, har en uppsättning som sträcker 90-98. Den 1150cfm Dominator från Holley använder två mätare jetplan för varje bränsle skål. Ta jets och verktyg över till motorn och hitta de fyra skruvarna som håller fast varje flottörhuset och mätning block till sidan av 1150cfm Holley Dominator fyra fat prestanda förgasare. Det finns två bränsle skålar och mätning block på varje Dominator förgasare.
3

Lossa de fyra skruvarna på ena sidan av förgasaren för att ta bort flottörhuset och mätning blocket för den sidan. Efter lossa var och en, kan du fortsätta att ta bort skruvarna helt. Två packningar kommer separera varje bit av flottöraggregatet och en för den sida av förgasaren. Håll packningarna som tätar dessa bitar tillsammans. Med delarna bort från förgasaren, kan du separera flottörhuset från mätning blocket och visa jetplan som är installerade i mätning blocket.
4

Välj nästa storlek på munstycken. Installera en ny storlek på bränslestråle kommer antingen öka eller minska mängden bränsle som trycks in i förgasaren och bränns vid varje steg av effektklass. Ändra storleken på bränslestrålarna att fixa den ursprungliga diagnosen snubblar (bränsle rik) eller mager (vit rök, hög avgastemperatur).
5

in en liten, platt skruvmejsel i skåran på toppen av en av de bränslestrålarna i en Holley Dominator förgasare och vrid den moturs tills den är ute. Sätt i en 0,92-sized bränslestråle i öppningen och fäst den med tillräckligt vridmoment för att sätta den på plats ordentligt. Upprepa för den andra storleken 0,94 bränslestråle i denna mätning blocket. Lossa, ta bort och ersätta 0,94 jetplan för en 0,92 jet. Du har minskat mängden bränsle skickas till motorn och detta kommer att eliminera en snubbla på linjen om bränsleförsörjningen var frågan.
6

Återanslut bränsle skålar, mätning block, och packningar och säkra montering tillbaka till sidan av förgasaren efter att byta ut bränslestrålarna att justera förgasaren prestation under konkurrenskraftiga dra händelser. Upprepa processen för varje flottör och mätning blockaggregatet du har. För en dubbel förgasare inställning med Holley Dominator 1150cfm förgasare, kommer det att finnas åtta strålar som ska bytas och fyra mätare blockera församlingar med flottörer som ska sprutas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95011.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.