Hur till Öka Hästkrafter i bilen

Alla motorer är olika med designen, men de alla i princip fungerar på samma sätt. En motor är som en ugn, som arbetar för att förbränna bränsle i närvaro av syre för att producera värme och gaser. Mer luft kommer in kan du bränna mer bränsle, och en optimerad tändning och bränslepåfyllning system ser till att bränslet blir bränt och ett bra avgassystem gör sig av gaser för att göra plats för mer luft och bränsle. Göra hästkrafter handlar om att eliminera slöseri och flyttar mer luft och bränsle. Instruktioner
1

Byt insugningsröret med en kall-luft intag och högt flöde filter för att få mer luft i, och byta hela avgassystemet från katalysatorn bakåt (känd som en "katt- back ") för att få avgaserna ut. Du kan också överväga att ersätta de avgasgrenrör med rörformade rubriker för att slutföra avgas uppgraderingen. En eftermarknaden insugningsröret är en bra idé för de flesta motorer, speciellt carbureted sådana. Dessa grundläggande förändringar är värda lite av makten, och lagt grunden för uppgraderingar framöver.
2

Eliminera någon av de tillbehörsdrivningens objekt som du kan, och installera underväxel remskivor att bromsa resten av dem ner. Effekt styrpumpar, A /C kompressorer, smog pumpar och mekaniska kylfläktar är hästkrafter blodiglar, och du inte behöver dem. Byt den mekaniska fläkt med en elektrisk enhet monterad direkt till kylaren. Byta olja, spola smörjsystem och byta till en helt syntetisk racing olja för att minska värme och tjuvanliggning.
3

Uppgradera ditt tändsystem med en uppsättning av platina eller iridium-spets gnista pluggar, större diameter tändkablarna, en mer kraftfull tändspole (eller spolar) och en högpresterande fördelarlocket och rotorn, i förekommande fall. Om du har en återförsäljare, ange det ursprungliga timing förväg så att motorn precis börjar slå med full gas, sedan tillbaka timingen av med 2 till 3 grader.
4

Omprogrammera din stock dator med en förprogrammerad "power tuner." Dessa enheter kopplar helt enkelt in din omborddiagnostik port, och kräver bara att du trycker på några knappar för att ladda upp ett program optimerat för hästkrafter. Du kan använda en bärbar dator eller en mer avancerad tuner för att manuellt ändra motorns variabler, men du gör det på egen risk. Minsta misstag kan resultera i motor härdsmälta, så det är säkrast att lämna programmeringen till proffs.
5

Installera en lustgas-system. Det finns två vägar du kan ta här, antingen "torr-flow" eller "wet-flow." Dry-flow system injicera lustgas i motorn vid spjällhuset, motorns dator automatiskt lägger mer bränsle genom spridarna. Wet-flöde system injicera både lustgas och bränsle, och är det enda alternativet för förgasarmotorer. Ett lustgas systemet kommer att lägga så mycket hästkrafter som motorn kommer fysiskt att ta, men inte bli alltför ambitiös. Omkring 15 hästkrafter värde av lustgas per cylinder är en säker mängd för de flesta motorer, men gör din forskning först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94906.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.