DIY: Obalanserad till Balanced Ford

Annat än det största av de stora-block, Fords motorer tenderar att vara ganska högvarviga i naturen. Företaget har producerat nästan lika många olika motorer som de har haft år i branschen, några var internt balanserade och andra inte. Som regel internt balanserade motorer tenderar att köra mjukare, rev högre och längre än sina externt balanserade kusiner. Alla Ford motorer kräva ändringar i vevaxeln, stavar och kolvar (den "roterande enheten"), om de är att komma tillbaka perfekt balanserad. Planen

Skillnaden mellan balanserade (aka "internt balanserade," eller "IB" för kort) och obalanserad (aka "externt balanserad," eller "EB") motorer är att EB motorer kräver motvikter på svänghjulet, momentomvandlare och /eller vevaxel remskiva /harmonisk balansaxel. IB-motorer använder perfekt balanserade kolvar, stavar och vevaxel motvikter som förnekar behovet av externa motvikter, och tenderar att köra mjukare eftersom vevaxeln aldrig vibrerar med sin inneboende obalans.
Balansera Stock Assemblies

Tyvärr, om de enda Ford motorer som någonsin kommit internt balanserade var bolagets "Fe"-enheter (1958-1971: 332/352/360/361/390 V8s, 1962-1973: 406/410/427 /428 V8). För allt annat, du tittar på en dyr omvandlingsprocess och nya komponenter. Tyvärr, det finns bara inte tillräckligt med material på vevaxeln eller rum i motorblocket för att balansera ett roterande enheten.
New roterande enheten

primära Anledningen till att de flesta Ford motorer inte kan ta en inre balans är att vevaxeln motvikter skulle drabba motorblocket. Om du är död inställd på att gå till en inre balans och vill behålla samma förskjutning, är det enda du kan göra är att gå med en eftermarknad vevaxel /spö /kolv som utnyttjar längre stavar än beståndet arrangemanget. Längre stavar gör att du kan köra mindre vevaxeln motvikter, som är den enda vägen till fullständig inre balans.

En bieffekt av längre vevstakar är att dina kolvar kvar på topp-dödpunkt bara lite längre tid, som tenderar att flytta motorns effektklass lite högre (bort från low-end vridmoment och mot top-end hästkrafter). Denna tendens sammanfaller fint med släta övervarvning, hög RPM förmåga internt balanserade motorer.
Balancing

Även om du köper perfekt matchade kolvar och stavar, du ' ll fortfarande behöver ha aggregatet balanserad vid ett verkstaden. De ska ta bort vevaxeln materialet i vissa fläckar och lägga tunga "Mallory" metall i andra, vanligt på varje motor, men särskilt viktigt för dem som är internt balanserade. Vissa kanske råd att internt balanserade motorer kan göra utan en harmonisk balansaxel, men tror inte det. Harmonic balancers absorbera skadliga vevaxel vibrationer, som är farliga och extremt kontraproduktivt att dina höga varvtal mål. Den balancer inte skadar någonting, så det anstår dig att bara lämna det på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95274.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.