Civic Strut Brace Fördelar

Strut hängslen har använts ända sedan den första unibody bilarna träffade tävlingsbanorna under 1960-talet. Unibody bilar, såsom Civic, använd karossen själv som en ram, som i allmänhet fungerar bra när bilen är ny, men kan bli ett allvarligt problem som skalets metall strapatser och sträckor. Det är därför många Civic entusiaster använder hängslen fjäderben. Dessa barer knyta chassit tillsammans där fjädring (stöttor) ansluta till den, vilket för Samhällskunskap är den mest stressade delen av chassit. Frame Förstyvning

Även om det kan tyckas märkligt att föreställa sig något så rejäl och komplext som en bil chassi vridning, en tum eller mer i sidled twist under belastning är inte ovanligt att många äldre samhällskunskap. Problemet är att metallen i kroppen själv fungerar som en fjäder, alltid försöker att återgå till sin ursprungliga form och ofta agerar mot suspension i att göra så. Med ramen ständigt böja, kommer du aldrig att kunna utvinna den sista biten av precision styra ur din fjädring. Effekten är något besläktad med att försöka bygga ett hus av kort på ett bord i Jello.
Hantering

Otydliga fjädring kontroll alltid resulterar i dålig hantering. Hjulupphängningen är exakt styrd av avstämda äderkonstanter, stötdämpare (spjäll) bundna /rebound inställningar och även däcktryck. Ramen har inga stötdämpare, vilket innebär att varje bidrag dess flex gör att hanteringen blir ett negativt. Hjulupphängning är utformad för att reagera snabbt till vägytan, hålla däcken i kontakt med marken så mycket av den tid som möjligt. En strut tower brace kommer inte bara låta din mäldsuspension att bättre göra sitt jobb, det kommer att hjälpa till att ge dig ett försprång när det gäller att eking den sista biten av prestanda potential ur justerbar chock /paket våren
.
Ride och Comfort

Kör någon japansk eller tysk bil från slutet av 1990 på upp, sedan hoppa in i någon unibody bil från 1970-talet eller 80-talet (som i allmänhet har ett chassi om stel som en nudel). Notera hur gammal bilen verkar mindre stabil vid kurvtagning, tenderar att jitter över gupp och allmänhet känns mer slarvig att köra. Detta förtroende och komfort påfrestande beteende är till stor del resultatet av chassit flex. Installera en bar fjäderben (speciellt om du använder en fram och bak) kommer att hjälpa din 20-åriga Civic köra mer som det gjordes i detta århundrade än den förra.
Car Livslängd

fjäderben hängslen kan avsevärt förlänga livslängden på din bil genom att hjälpa till att minska slitaget på chassit. Du kan fixa motordelar, service stötdämpare och byta däck hela dagen lång, men det finns mycket lite du kan göra om hela chassit är redan slitna, sträcks och vrids. Även om du kör försiktigt, fjäderben hängslen är utmärkta förebyggande underhåll för att avvärja gnisslar, skallror och smällar i samband med en utsliten chassit. I teorin skulle fjäderben hängslen hjälper även att förlänga livslängden på dina stöttor, däck och bussningar fjädring genom att låta suspensionen att absorbera väg stötar och kontroll hjulrörelsen. Det kanske inte låter som mycket individuellt, men nettoeffekten av dessa slitna komponenter kan göra skillnaden mellan att köra en bra, används Civic och köra en sliten VISP bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84273.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.