Hur Jämför turboladdare och Kompressorer

Även turboladdare och kompressorer har några aspekter som skiljer dem, båda kallas "överladdade system." Detta innebär att de båda komprimera luft som strömmar in i cylindrarna bilmotor i syfte att öka effektallokeringen. Men varje system sina fördelar och nackdelar, så det är bra att kunna jämföra de båda systemen. Instruktioner
1

Vet laddarens källa strömförsörjning. Turboladdare får sin ström från avgasflödet, som snurrar kompressorn genom att köra genom turbinen. Å andra sidan, superchargers har ett bälte som är direkt ansluten till luftkompressorn.
2

Jämför den enkla installationen. Kompressorer är i allmänhet lättare att installera än turboladdare eftersom de har färre och enklare komponenter.
3

Undersök kostnaderna i samband med varje system. Kompressorer tenderar att vara dyrare än turboladdare.
4

Förstå effektiviteten i varje system. Turboladdare är kända för att vara mer effektiva än superchargers eftersom de använder den energi som annars går till spillo genom avgaserna.
5

Jämför uppsving makt båda systemen. Turboaggregat tenderar att ha mindre uppsving eftersom det finns en viss mängd av mottryck i avgaserna. Dock kommer det uppsving ökar när motorn körs med fler varv per minut (RPM).
6

Betrakta mängden värme utsätts för systemet. En turbo kan få mer uppvärmd eftersom den är kopplad till avgasgrenröret, vilket blir mycket varm. En kompressor, å andra sidan, inte har detta problem.
7

Undersök bullernivåerna. Turbon tenderar att vara mindre bullriga eftersom dess turbin finns inuti avgasröret.
8

Jämför stämningen behov av båda systemen. Turbos kräver mer trimning än skattlådorna eftersom de förlitar sig på avgastryck. Kompressorer kan kräva ett par bränsle och uppgraderingar tändning, men sällan någon tuning.
9

Mät uteffekt. Turboladdare kan producera mer toppeffekt än superchargers grund av deras förmåga att tåla högre varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94883.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.