Hur du justerar Erson Roller Rockers

Justera ventilspel är en av de uppgifter som ingen egentligen tycker om att göra, men varje hot-rodder bör förstå. Ventilglappet är avståndet mellan vipparmen spets (rulle tips för Erson axel rockers) och spetsen av ventilskaftet. För lite ventilspel gör att ventilsystem för att ta upp när motorn blir varm och metall börjar expandera, för mycket kommer att orsaka rasslande och eventuell ventilsystem skador. Saker du behöver
Factory Service Manual
3/8-tums metriska och standard uttag, full uppsättning
1/2-tums spärrnyckel med 3-tums förlängning och vevaxel bolt socket
bladmått , en komplett uppsättning
Allen-head skiftnycklar, full uppsättning
Tändstiftshylsa
Rag och förgasaren Cleaner Review ny ventil packningar cover och tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

bort ventilkåporna och nummer ett tändstift. Använd din manual fabriken tjänsten för att identifiera den främsta kontakten /cylinder, det är oftast den förarsidans cylinder på V-konfigurerade motorer, eller den främre cylindern på radmotorer
2

Placera fingret över. tändstiftshålet och dra runt motorn via vevaxeln bulten. Sluta vrida motorn när du känner en pust av komprimerad luft försöka driva fingret ur hålet. Rikta den övre dödpunkt ("TDC") märke på den harmoniska Balansblock med pekaren på blocket. Antalet en kolv är nu på topp-dead-center. Sätt tillbaka kontakten och kabeln.
3

Skjut lådan-änden av lämplig storlek skiftnyckel över antalet en cylinder inloppsventilen s rocker ställmuttrar. Till skillnad piedestal rockers, axel rockers använda en justering mutter placerad direkt över tryckstången. Detta gör att vippan att svänga för att ta upp lash istället hamra upp och ner som en piedestal montering.
4

in lämplig storlek Allen head skiftnyckel i hex-hålet i mitten av justeringen muttern och vrid den ett helt varv moturs för att låsa justeringen muttern.
5

Välj lämplig storlek bladmått per dina manuella specifikationer. Den mycket exakta Erson axelsystem kan vanligtvis tolerera ca 0.010 tum mindre piska än fabriken stämplade rockers. Skjut bladmått mellan rullen spets och ventil huvud, och tryck på rullen tips till mätaren med tummen.
6

Vrid inställningsmuttern tills bladmåttet förblir tätt klämd mellan rullen spetsen och ventil. Vrid låsmuttern medurs med din Allen head skiftnyckel tills det är handkraft. Dra bladmåttet ut, nummer ett inloppsventilen är klar
7

gå vidare till nästa inloppsventilen i motorns tändföljd, och rotera vevaxeln i steg tills den cylinder intag ventilen är helt. stängd. För en V8, kommer nästa inloppsventilen i sekvensen nära med 90 grader av vevaxelrotation. Nästa inloppsventilen stänger om 33 graders rotation för en V6 och varje 180 graders rotation för en fyrcylindrig.
8

Justera antalet en avgasventil när du är klar med alla insugningsventilerna. Upprepa steg 2 för att bekräfta att antalet en cylinder är tillbaka på TDC, och upprepa steg 3 till steg 7 för att justera avgasventilerna. Sätt tillbaka ventilkåpor och låta motorn gå på tomgång i 10 minuter för att ta upp det till temperaturen. Kontrollera på nytt ventilglappet på två intag och två avgasventiler för att säkerställa att det är inom de hot-lash specs för din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85327.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.