Så ändrar de bakre högtalarna i en 2005 Hyundai Elantra

Hyundais 2005 Elantra var utrustad med en fyra-högtalare underhållningssystem, som placerat en högtalare i båda framdörrarna med de återstående högtalarna dolda under den bakre paketet hyllan under den bakre vindrutan . Medan dessa högtalare var inte de mest kraftfulla modellerna på marknaden, utförde de tillräckligt bra för de flesta Elantra ägare. Byte de bakre högtalarna kräver avlägsnande av baksätet och flera paneler, inklusive paketet hyllan. Även om det kan verka svårt i början, kan jobbet vara slutförd flesta Elantra ägarna beväpnade med en grundläggande mekaniker verktygssats. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Trim stick
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss de två skruvarna som håller den bakre delen av baksätets sittdyna till Elantra stuga, belägen mellan sittdynan och ryggstödet, med en spärr och en socket. Dra den bakre delen av dynan uppåt och vrid den mot framsidan av den Elantra tills hakarna under den främre av kudden frigörs från sina hållare. Ta bort sittdynan från Elantra hytt.
2

Slip mittplatsen bak axelrem säkerhetsbälte från sin guide i toppen av baksätets ryggstöd. Sänk ryggstödet så långt som möjligt, ta sedan bort skruvarna från gångjärnen på båda sidorna av ryggstödet, med en spärr och en socket. Avlägsna ryggstödet från Elantra hytt.
3

Unbolt nedre delen av alla tre bakre ansatssäte bältesbanden från botten av Elantra kabin, med hjälp av en spärrhake och en sockel. Bänd centrum säkerhetsbältet bezel axelrem ut från mitten av den bakre paketet hyllan, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skjut bezel bort i slutet av bandet.
4

Bänd ut clipsen som håller den bakre paketet trim panel, trim panel direkt bakom baksätets ryggstöd, till stammen facket, med en platt skruvmejsel. Skruva loss de två skruvarna på undersidan av den bakre paketet trim panel, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort den bakre paketet beklädnaden.
5

Bänd den bakre stolpen paneler på båda sidor av Elantra bort från de bakre stolparna, med en trim pinne.
6

Avsluta Elantra hytt och öppna bagageluckan helt. Lokalisera mitten bromsljuset Kamerahusfästen flikarna på undersidan av den bakre paketet hyllan. Tryck på flikarna framåt för att lossa dem från det bakre paketet hyllan.
7

klättra tillbaka in i kabinen, och sedan dra mittsektionen bromsljus uppåt och mot framsidan av Elantra tills den är gratis. Lossa kontaktstycket bromsljuset. Bänd bakpanelen paketet hylla off av den bakre hyllan ram, med hjälp av en trim pinne. Dra panelen framåt och glider banden bältes ur öppningarna skuren i sidorna och mitt på panelen.
8

Ta bort de fyra skruvarna som håller de bakre högtalarna till vänster och höger sida av hatthyllan ram, med en stjärnskruvmejsel. Lyft högtalaren ur dess fördjupning, dra ut kontakterna från högtalarterminalerna. Upprepa för att ta bort resterande högtalare, om det behövs.
9

Koppla in anslutningarna på nya högtalarnas terminaler. Sänk högtalaren i fördjupningen och dra åt de fyra skruvarna tills ordentligt. Montera resterande högtalare, om det behövs.
10

Slip i baksätet remmar bälte skuldra genom öppningarna på sidorna och mitten av den bakre paketet hyllplanet. Placera panelen över hatthyllan och tryck ner ordentligt tills panelens montering snäpper fast. Plug mitten bromsljuset i kontakten, sedan glida bromsljuset monteringsflikarna genom spåren skurna i panelen tills de låses på plats.
11

Sätt tillbaka den bakre paketet kåpa över bålen fack öppning. Tryck fronten klippen i sina motsvarande hål i trim panel, skruva sedan de två skruvarna på plats längst ned på panelen, med en stjärnskruvmejsel.
12

Rikta in gångjärnen på de nedre hörnen av baksätets ryggstöd med sina motsvarigheter på kabingolvet. Skruva Gångjärnsbultarna på plats, med hjälp av en spärr och en socket. Lyft ryggstödet i sitt högsta läge.
13

Skjut mitten bältet bezel axelremmen över änden av bandet och tryck den på plats i mitten av det bakre paketet hyllan tills den snäpper plats. Dra säkerhetsbälten remmar över ryggstödet. Bolt i baksätet remmar bälte skuldra till stugan golvet, med en spärr och en socket. Skjut mittenremmen bilbältet i styrningen i mitten av ryggstödet.
14

Skjut den bakre stolpen paneler på plats.
15

Slip krokarna på framför den bakre sittdynan över spärren på kabingolvet. Sänk stolsryggen mot ryggstödet. Dra spännena bältes ut från mellan ryggstödet och kudden, tryck kudden ordentligt. Skruva fast de två bultarna genom dynans montering remmar för att fästa den till stugan våningen, med en spärr och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96890.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.