Hur Jämför kallt luftintaget och Short Ram Intake Systems

En kort RAM intag system är ett av de mest enkla och grundläggande typer av kall luft intag. Med ett utseende som en enkel metallrör med en bifogad luftfilter, sänker en kort bagge insugningssystem temperaturen inuti ett motorrum genom att injicera kallare luft i motorblocket. Korta RAM intag är inte nödvändigtvis bra för alla typer av fordon, så du bör jämföra alla intag system innan ett köpbeslut. Instruktioner
1

Jämför konventionella kalla intag system med en kort RAM intag för användning på fordon som har turboladdare och kompressorer. En kort RAM intag systemet kan föredras för användning på bilar som använder dessa metoder för forcerad induktion, eftersom andra typer av kalla intag system inte kan konkurrera med de högre motortemperaturer. En kort RAM intag kan ansöka kylning närmare motorblocket, eftersom avståndet från rörledningen reduceras.
2

Välj ett kallt system luftintag grundar sig på användning av Luftmassemätare sensorer i ditt fordon . En kort RAM intag systemet kan vara oförenliga med användningen av vissa sensorer på grund av den ökade turbulensen genom kortare sträckor. Detta kan leda till att luftflödet sensorerna att reagera negativt på sådana vibrationer, som producerar felaktiga avläsningar som kan leda till att temperaturen i motorrummet att stiga.
3

Lyssna på avgasljud av motorn när du jämför ett kort system-RAM intag till andra typer av kalla intag. Korta bagge intag system kan producera starkare motorljud, vilket skulle bryta mot lokala förordningar i ditt område. Även om du kan finna denna egenskap önskvärt, kanske du vill överväga effekten kraftigare intag system kommer att ha på dina grannar när du rullar in i din uppfart sent på natten.
4

Jämför den enkla installationen när du tittar på en kort RAM intag systemet. Mest korta RAM intag finns i en byggsats, med alla monteringsdetaljer ingår. I vissa fall kan en kort RAM intag systemet monteras i bilen på bra under en timme, och installationen är enkel nog för även oerfarna mekaniker.
5

Kontrollera med tillverkaren av din bil när du jämför kalla intag system med en kort RAM intag installation. Det är möjligt att göra garantin ogiltig om din bil genom att installera vissa eftermarknadsprodukter, så du måste ta reda på vilken typ av kall luft intag rekommenderas för just din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94876.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.