Hur man lägger in en RB25 motorn till en Nissan 240SX

Byta motor i en Nissan 240SX med en RB25 motor görs av många skäl. Den bakhjulsdrivna 240SX har en naturlig balans, jämn viktfördelning och bra grepp, det är också billigt. Den RB25 är en racing motor som passar in i Nissan 240SX utan många problem. De 240SX modeller tillverkade mellan 1989 och 1994 rekommenderas för denna motor swap, eftersom de är cirka 300 pounds lättare än de nyare S14 modellerna. Saker du behöver
240SX producerade mellan 1989 och 1994 utan luftkonditionering
RB25 med främre klipp av R33 Nissan Skyline GT-S 2.5t
Två våning jack
Dolly
Show Mer Instruktioner
1

bort motorn från bilen, inklusive motorns kabelstam, radiator och huva.
2

Lossa bränsleledningarna och dränera eventuellt kvarvarande bränsle från linjer. Addera 3

skruva isär drivaxeln och lossa Värmeslangarna. Låt slangarna i bilen, eftersom de kommer att glida rätt in på RB25.
4

Ta drivlinan underifrån bilen. Ta bort skruven som håller rattstången. Unbolt undre länkarmar, sväng dem ur vägen. Ta bort den främre krängningshämmaren.
5

Använd en domkraft för att stödja överföring och en motor hissa att stödja motorn. Också använda en domkraft för att stödja bilen någonstans än tvärbalken. Ramskenorna är effektivt att använda, eller konsultera instruktionsboken för rekommenderade stöttningspunkter.
6

Unbolt tvärbalkar för motor och transmission, sedan sänka drivlinan tills den når golvet eller en dolly. Detta avsnitt väger ca 540 pounds, så om du använder en dolly, se till att den kan stödja vikten av detta avsnitt.
7

Använd motorns reglar och anslut den till den nedre kylaren core stöd, då lyfta näsan av bilen så högt att motorn kan glida ut från bilens undersida.
8

Inspektera motorn och byt eventuella lagerförda delar du önskar när bilen tas isär. Människor ofta installera nya bränslefilter och uppgraderade bränslepumpar i detta skede.
9

Ta fram klippet från RB25 motor med samma steg du följde för att ta bort motorn från 240SX. Den främre klippet är den främre stötfångaren, inklusive clips används för att hålla den på plats.
10

Avlägsna remdrivna kylfläkt framifrån klippet, eftersom det inte kommer att passa 240SX. Om du vill byta kopplingen på din RB25, nu är den bästa tiden att göra det, medan motorn är på marken.
11

Använd R33 tvärbalk att spärra den nya motorn i 240SX . Du måste ta bort en del av huven stärkande att rensa spjällhuset och blås-off ventil. Justera stagas inuti bilen för att montera motorn.
12

Kör en bit servostyrning slang från racket till reservoaren, eller installera en riktig kylare. Du kan också böja den gamla aluminium linjerna tills de passar. För bästa resultat, använd en ny kylare. Andra metoder för installation kan misslyckas eller orsaka skada om det inte görs på rätt sätt.
13

Använd ett par billet-aluminiumdistanser att flytta hålen på transmissionen och montera den på plats.

14

Använd en motor mount kit för att flytta motorn och på baksidan om en tum och en halv för att få det att passa in på rätt plats. Instruktionerna som följer med motorfästet kommer att berätta hur man gör detta.
15

Skjut oket drivaxeln från R33 till drivaxeln från 240SX och stoppa det hela vägen framåt. Bolt drivaxeln till differentialen och låt den hänga.
16

Mät avståndet från mitten av differential där u-leden är, till mitten av transmission där u-leden är på baksidan. Subtrahera en tum från mätning för att möjliggöra drivlinan för att flytta runt. När detta är klart, ta bilen in i en butik för alla de sista justeringarna som skall göras. Du kan inte göra dessa hemma.
17

Trimma ändarna av slangarna i din radiator och använda 1,75-tums adapter för att passa R33 slangar och 240SX ihop slangarna. Håll alltid ett öga på din temperaturmätare, som en ny radiator kommer att vara i ordning på lång sikt.
18

Använd fästen på kylaren och bilen för att montera kylaren på plats.

19

Borra hål i den vänstra främre fenderwell för intercooler rör och fästen.
20

Anslut B-pipe stuprör gjutning till katalysatorn genom bultning avgas ända fram till 240SX.
21

Flytta gasvajern fäste närmare spjällhuset med hjälp av en sub-konsol.
22

Loop högtryckledningen runt sig själv och koppla den från servopumpen till pumpen i Nissan. Det låga trycket linjen ska ansluta på samma sätt utan att loopa den runt sig själv.
23

Titta över allt på bilen och sätta de sista bitarna på. Detta inkluderar huven och eventuella återstående bitar. Har en vän ser över bilen också. Sen börjar det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87683.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.