Turbonetics Wastegate Installation

Turbonetics Wastegates är relativt enkla anordningar som reglerar trycket i ditt turboladdare för att skydda din motor. Den Turbonetics wastegate anses vara en extern wastegate eftersom stället byggs in i turbon systemet, är det ett alternativ som måste skruvas fast i turbon s kanalsystemet. När turbon själv har installerats, installerar wastegate är ganska enkelt och kräver endast minimala verktyg. Det kräver svetsning, dock, vilket gör detta ett jobb som inte bör prövas av en nybörjare utan erfarenhet av att arbeta på fordonsmotorer eller med svetsutrustning. Saker du behöver
Pencil
1/4-tums enhet socket uppsättning
Borrmaskin med borr
roterande verktyg med metall slipning lite
Wastegate motfläns svetsare
Mig
Wastegate avgasrör
Visa fler instruktioner
1

Titta i din motorrummet och bestämma installationsplatsen för wastegate. Den wastegate kan installeras var som helst på röret som löper mellan turboladdarens inlopp och utblåsningsgrenröret. Välj ett läge som är nära till turboaggregatet för en enklare installation.
2

Håll wastegate fläns mot röret där det ska installeras och markera hålet måste du borra med en penna med scribing runt röret.
3

Borra upp hålet i avgasröret med en stor borr, och sedan expandera hålet med ett roterande verktyg försedd med en metall slipning lite. Hålet bör inte utvidgas utöver diametern på den cirkel som du drog på avgasröret. Sätt wastegate monteringsflänsen
4

i hålet du skapade i avgasinloppet röret så att den ligger i linje med den inre diametern av slangen. När flänsen är på plats, svetsa den på plats med MIG svetsare.
5

Bolt wastegate intag fläns till fläns med den medföljande packningen mellan metall monteringsytorna. Intaget fläns är den som är i linje med toppen av wastegate, inte flänsen som är på den sida av wastegate. Dra åt bultarna ordentligt 1/4-tums set drivhylsa.
6

Fäst wastegate fläns avgas röret till flänsen på sidan av Turbonetics wastegate med skruvarna som medföljer satsen tillsammans med packningen. Dra avgasröret för wastegate ner och bort från passagerarutrymmet, är noga med att undvika att placera den nära några ytor som inte kan utsättas för värme. Kom ihåg att detta är ett avgasrör och kommer få precis lika varmt som avgasgrenrör i många fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87342.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.