Behöver jag en Catalyctic Converter i en 1987 Dodge Dakota ?

Oavsett om du behöver en omvandlare på din 80- Dodge beror på din definition av " behov . " Katalytiska omvandlare debuterade på 1970-talet som ett sätt att styra ett antal giftiga kemikalier inklusive kväveoxider och oförbränt bränsle . Det tog inte regeringen lång tid att göra dem krävs utrustning för alla utom de största utsläppen undantagna lastbilar . Ta bort en äldre katalysator kan göra för några allvarliga vinster i hästkrafter i vridmoment , men det kan också kosta dig mer än du förväntar . Lagligheten

talar Lagligt ja , du behöver en konverterare . Oavsett hur du skär det , Clean Air Act från 1996 anges i otvetydiga ordalag att man inte lagligen kan ta bort en fungerande omvandlare från varje fordon utrustat ursprungligen med en. Tekniskt sett gäller detta off - road - endast fordon liksom .
Re - purposing Motor

Motorn i sig inte behöver en katalysator för att köra . Till skillnad från senare modeller av Dakota som använt en andra lambdasond för att övervaka omvandlare , känner igen de datorer som används i tidigare lastbilar inte närvaron eller frånvaron av en omvandlare . Detta är något att tänka på om du någonsin vill riva motorn ur din lastbil och använda den för att köra en generator , sågar bord eller mixer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87130.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.