Hur man installerar en Turbo Timer

En turbo timer skyddar bilens turbo från överhettning efter ett möte i hård körning. När motorn stängs av aktiv kylning upphör, men temperaturen i turbon kan snabbt stiga utan fortsatt kylning och orsaka skador från het olja eller överdriven sotavlagringar. Efter att du har lämnat bilen, kommer en turbo timer tomgång motorn tills turbon har svalnat. Turbo timers har en liten LCD-gränssnitt som du kan montera i instrumentbrädan och använda för att justera de olika inställningarna. För säkerhets skull har timern möjlighet att ansluta till handbromsen så att bilen inte rullar i väg på tomgång. Några av de verktyg du behöver kommer att variera från bil till bil. Ta bort minuspolen från bilbatteriet innan du börjar. Saker du behöver
platt huvud och Phillips skruvmejslar
Drill
litet borr
Utility kniv
Tap-in kontaktdon
Torx skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Hitta en lämpligt dimensionerad plats på instrumentbrädan där du kan installera timer display. Leta efter tomma knapp platshållare eller Oanvänt utrymme i instrumentpanelen konsolen. När du har hittat en bra plats, bända ut instrumentbrädan komponenter med hjälp av en platt skruvmejsel för att komma till kabelnät. Vid behov, borra ett hål bakom turbo timer tillräckligt stor för att passa i ledningarna från timern igenom. Du kan använda dubbelhäftande tejp eller neopren för att säkra det.
2

Gå tändningen sele. Beroende på bil kan du behöva ta bort flera streck eller styrning paneler kolumnen tills du hittar den stora massa sladdar som ansluter till tändningslåset. Addera 3

Kontrollera att du tagit bort minuspolen från bilbatteriet, ta sedan bort tejpen binda samman trådarna och använda tap-in-kontakter för att skarva lämpliga trådarna samman i enlighet med turbo timer handboken. Om det behövs, drar ledningarna till baksidan av turbo timer och koppla dem till det.
4

Anslut turbo timer till hastighetssignalen sensorn genom att springa strömkabeln längs baksidan av instrumentbrädan tills du hittar ett hål i brandväggen separerar motorrummet från insidan. Om du inte kan hitta ett hål, använd borren igen för att skapa ett. Mata vajern genom hålet och fäst den längs omkretsen av motorn för att undvika skador från heta komponenter. Identifiera rätt plats för hastighetssignalen sensorn med ett kopplingsschema för bilen eller turbo timer anvisningar.
5

Använd en tap-in-kontakt för att skarva kabeln hastighetssignalen och turbo timer tråd tillsammans. Sätt ihop instrumentbrädan, anslut batteripolen, och starta bilen. Slå av tändningen för att kontrollera att timern håller bilen på tomgång och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85495.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.