Lägga vikt till en framhjulsdriven bil

Lägga vikt till ett fordon kan bidra med dragkraft under tvivelaktiga förhållanden, såsom under vintern. Den extra vikten kommer att pressa bilen ner hårdare på vägen och öka den totala friktionskoefficient, vilket gör det mindre troligt att bilen ska börja glida. Trots att lägga vikt till en framhjulsdriven bil inte kommer att ha exakt samma effekt som att lägga vikt till en bakhjulsdriven bil, finns det fortfarande en viss fördel att vinna. Saker du behöver
sandsäckar eller block aska
Visa fler instruktioner
1

förstå den logiska grunden bakom att lägga vikt till en bil och problemen med att lägga vikt vid en främre hjulsdrivna fordon. Eftersom fordonet pressar ner hårdare på trottoaren från den ytterligare vikt, kommer däcken har en högre friktionskoefficient. Vikt normalt tillsätts i bakluckan på en bil, vilket är ett problem för en framhjulsdriven bil som det gör ingenting för att öka greppet över drivhjulen, vilket resulterar i ingen vinst i dragkraft under acceleration. Däremot kan lägga tyngd bakom en framhjulsdriven bil hjälp med bromsning, genom att göra det mindre troligt att de bakre hjulen glider under kraftig inbromsning under ogynnsamma förhållanden.
2

Lägg ungefär 100 till 200 pounds i sandsäckar eller block aska till bakluckan på bilen, positionering vikten så nära som möjligt till bakaxeln. Detta kommer att hjälpa din främre bilens fyrhjulsdrift med inbromsning, men det kommer att göra lite för att hjälpa till med acceleration som framhjulen inte kommer att viktas med hjälp av denna strategi.
3

tyngd (sandsäckar eller aska block) till fotutrymmet i passagerarsätet, placera tyngden så långt som möjligt mot framsidan av bilen och så nära som möjligt till centrum för att uppnå en jämn viktfördelning över båda hjulen. Även besvärliga, kommer detta att bidra till att lägga vikt över framaxeln, ger hjälp med både acceleration och inbromsning under dåliga förhållanden.
4

Rådgör med en lokal mekaniker om livskraft lägga vikt under huven på fordonet. Den livskraft detta kommer att bero på hur mycket plats som finns under huven. Om du har en mer modern bil, är de olika delarna ofta fullsatta tillsammans ganska tätt, vilket ger föga utrymme för ytterligare viktbärande objekt. Dock bör en bra mekaniker kunna utarbeta ett system för att lägga vikt, arbeta med det utrymme som du har tillgängligt för att lägga tonnage direkt över framaxeln, förbättrad hantering i ogynnsamma förhållanden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95123.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.