Hur Justera Lean-till-rik blandning på en Holley Förgasare

Holley förgasare är en populär eftermarknaden uppgradering för bilar och lastbilar. Förgasaren kombinerar bilens bränsle med luft i rätt proportion för förbränning. Med lean-to-rika parameter reglerar förhållandet mellan luft och bränsle som kombineras inuti förgasaren med varje cykel hos motorn. Mager blandning ger mindre hästkrafter, men ger mer miles till gallon. En fetare blandning ger mer kraft, men bränner mer bränsle och ökar slitage på motordelar, eventuellt förkorta deras livslängd. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och öppna motorhuven. Leta förgasaren mellan luftrenaren och cylindrarna. Hitta justerskruven på bränsledoseringen blocket. Det kan konstateras mellan huvuddelen av förgasaren och skålen fastskruvad på sidan närmast gasreglaget nivå. Justeringsskruvarna är på vardera sidan av blocket.
2

Besluta om det bästa sättet att komma åt skruvarna. Beroende på utformningen av din motor, kan det vara lättare att nå fram från under motorn, eller ner genom huven. Starta motorn och kör den i minst fem minuter för att ta upp det till temperaturen.
3

Låt bilen gå på tomgång, sedan nå in och vrid åt skruvarna. Varje skruv justerar ett par av de fyra skålar. Vrid varje skruv ett kvarts varv i samma riktning för att öka eller minska rikedomen av blandningen.
4

Fortsätt att kvarts varv åt båda sidor och lyssna på motorn. Om motorn startar till feltändning är blandningen för mager. Om avgasrök blir mörk, då är det för rik. Det finns inget rätt läge för bränsle rikedom. Någonstans mellan de två ytterligheterna är acceptabelt med tanke på den inverkan det har på prestanda och ekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87537.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.