Motoraccelerationen Delar för stadsjeepar

Alla motorer fungerar i princip på samma sätt: luft går in och kombineras med bränsle som brinner i cylindrarna. Trycket från det brinnande bränslet skjuter kolvarna, vilka Vrid vevaxeln och driva transmissionen att flytta fordonet. Bränsle är lätt att injicera - det är den mängd luft som går in i din motor som i slutändan begränsar dess hästkrafter. Tunga stadsjeepar kräver en något mer genomtänkt strategi för att förbättra acceleration än lättare fordon som bilar och motorcyklar. Underväxelns Remskivor

Ökad SUV acceleration handlar om att öka låg-rpm vridmoment, eller dra ström från ett stillastående. Stadsjeepar är mycket tung, så öka hästkrafter i det övre varvtalsområdet inte hjälper acceleration mycket om din lastbil tar en evighet att nå detta område. Installera större-än-lager "underväxelkopplingen" remskivor på din generator, servopumpen och vattenpumpen kommer att göra dessa tillbehör köra långsammare i förhållande till motorns varvtal, vilket minskar mängden ström som behövs för att köra dem. Detta kommer att minska tjuvanliggning och öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi hela varvtalsområdet.
Kallt luftintaget

Ett av de enklaste sätten att plocka upp power för din SUV är att byta luftfiltret och insugningsröret med högre flödande ersättare som drar kall luft från utsidan istället för att dra varmare luft från under huven. Den aktiva ingrediensen i luft är syre; kall luft är tätare och tyngre, vilket innebär att den har fler syremolekyler per kubikfot än varm luft. En kall luftintaget slang och high-flow filter gör att din motor att mer effektivt bränna bränsle som går in och gör mer hästkrafter och vridmoment över hela varvtalsregistret.
Avgassystem Uppgraderingar

mer bränsle bränns motsvarar mer avgaserna. En högre flödande avgassystem kommer att tillåta dem buteljerat upp avgaserna lämnar cylindrarna snabbare, skapa utrymme för mer luft och bränsle. Avgassystem uppgraderingar inkluderar nya avgasgrenrör /rörformade rubriker, high-flow katalysatorer och ett nytt "efter-cat" avgassystem inklusive nya rör och halsdukar. En anmärkning på rubriker: köpa ett set med långa, tunna rör istället för korta, feta rör för att förbättra låg-rpm mössa som kommer att bidra till att förbättra din SUV 0-60 gånger
Prestanda Datorchip.

Inte bara kommer att uppgradera din lastbil hästkrafter dator ökar och vridmoment, kommer det att bidra till att öka accelerationen genom att hantera denna makt mer effektivt. När motorn är berörda, kommer prestanda-programmerade datachips öka tändningen, ändra timing bränsleinsprutning och förändra motorns luft-bränsle för att göra makten. Många marker också innehålla programmeringsfel att öka skift fasthet, håller transmissionen i växeln längre att komma åt makten vid höga varvtal och öka transmissionen känslighet gear kickdown. Den senare ökar accelerationen genom att snabbt släppa transmissionen ner en växel när du slår på gasen, ökar vridmomentet till däcken och därmed accelerationen. Öka skift fasthet kommer också att hjälpa din sändning att hålla längre eftersom det minskar mängden glidning medan växling och den efterföljande värme och slitage i samband med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84652.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.