Hur man skapar en Glasfiber Hood

Att göra en glasfiber huv för din bil kan vara en snabb och billig alternativ till att köpa eller återskapa en stål eller aluminium huva. Glasfiber har också fördelen av att vara lättare än metall, även om huven inte kan ha så mycket strukturell stabilitet som ett tillverkat av metall. Göra en glasfiber huv är tillräckligt enkelt för en gör-det-självare att göra ensam, men på grund av den tid som krävs för glasfiber för att bota, är detta ett projekt som bäst sker över en helg. Saker du behöver
Glasfiber sax tyg
formsläppmedel vax
polyvinylalkohol formsläppning
Penslar
glasfiberharts
Razor
Mögel-frisättning kilar
Rondellslip
Expanderande konstruktionsskum
1,5-ounce hackade strand matta
Visa fler instruktioner
1

Kavla ut glasfiber duk, och skär de delar du behöver med en sax. Se till att bitarna är stora nog att täcka hela området av huven men ändå tillräckligt liten så att du inte kommer att behöva klippa bort en hel del överflödig.
2

Applicera flera lager av mögel-release vax på givaren huven. Vänta tills vaxet torka, och sedan använda polyvinylalkohol (PVA) formsläppning med en borste. Vänta minst sex timmar för PVA att torka innan de glasfiber lagren.
3

Applicera glasfiber lagren på givaren huven. Placera det första lagret av glasfiber duk i 45-graders vinkel. Applicera glasfiberharts över duken med en borste tills det första skiktet av tyg är mättad.
4

Applicera nästa lager av glasfiber duk vid en 135-graders vinkel, motsatsen till det första skiktet. Applicera glasfiberharts över varje lager av glasfiber duk. Applicera det sista lagret av glasfiber duk på en 90-graders vinkel.
5

Applicera ett tjockt lager av PVA över Glasfiberhuven att låta plasten härda helt. Trimma kanterna med en rakkniv och låta huven härda över natten.
6

bort givaren hood från Glasfiberhuven med mögel-frisättning kilar. Montera Glasfiberhuven till bilen för att kolla hur det passar. Sand ner kanterna på huven med en roterande slipmaskin.
7

Skapa strukturarmar under huven med expanderande konstruktionsskum. Klipp och sand integralcellplasten ner för att ta bort alla vassa kanter och vinklar. Applicera ett ark med glasfiberväv över de strukturella revbenen.
8

Applicera ett skikt av 1,5-ounce hackade strand matta över de strukturella revbenen. Genomväts hackade strand matta med harts, och ställ in Glasfiberhuven undan för natten härdning. Prep huven för grundning och målning efter att det har härdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87506.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.