Vad betyder en Piggy Back programmerare göra?

ECU eller "motorstyrenheten" är datorn som styr många funktioner på en modern bil. ECU är förinställd på fabriken specifikationer, som i många fall ger mindre hästkrafter än vad bilen är riktigt kapabel till. Effekt programmerare, inklusive piggyback programmerare, ger användaren möjlighet att justera dessa inställningar. ECU

ECU eller "motor styrenhet," även känd som "elektronisk styrenhet," brukar finnas under instrumentbrädan på passagerarsidan. DLC eller "datalänkanslutningen" är en plats under instrumentbrädan på förarsidan där en sladd kan kopplas in för att få tillgång till ECU. ECU: n styr många funktioner i bilen såsom bränsleflödet och luft-flöde, som har en direkt inverkan på bilens hästkrafter.
Effekt Programmerare

Ström programmerare är enheter som kopplas in antingen ECU eller DLC och låter användaren anpassa luftflödet och bränsleflödet för att öka kraften i fordonet. Många makt programmerare är specifik för den särskilda modell av bil och kan enkelt pluggas in och användas omedelbart. Andra kommer att fungera på alla fordon, men de kan inte bara kopplas in - de måste installeras av en expert. I båda fallen kommer programmeraren att kunna bestämma korrekt luftflöde och bränsleflöde för förbättrad prestanda.
Piggyback Programmerare

Piggyback programmerare är helt enkelt makt programmerare som är utformade för "piggy back" eller fungerar tillsammans med bilens dator eller ECU. Den andra typen av makt programmerare är en fristående programmerare, som är utformad för att helt ta över platsen för ECU. En piggyback programmerare är också olika från en flash-programmerare, eftersom en flash programmerare kommer att göra förändringar inom ECU själv, medan en piggyback programmerare tar emot data som kommer från ECU och sedan ändrar det på det stadiet.

Installation och Användning

En piggyback programmerare kan installeras genom att helt enkelt ansluta den till porten på ECU eller DLC. Programmeraren bör börja arbeta omedelbart, uppmanar användaren med en rad frågor som antalet cylindrar i bilen, den avsedda användningen av bilen och andra faktorer som kan påverka den ideala kombinationen av luftflödet och bränsleflödet för makten. När frågorna är besvarade, gör programmeraren justeringarna automatiskt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87394.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.