Sunpro oljetryck Gage Instruktioner

Många fordon är utrustade med ett oljetryck som tänds när motorns oljetryck sjunker under ett säkert gränsvärde. Detta ljus har dock inget sätt att tala om vad oljetrycket är vid en given tidpunkt, inte för att varna dig om en hotande katastrof som kan förstöra din motor. Lös detta problem genom att installera en Sunpro gauge oljetryck. Detta förfarande gäller för Sunpro mekaniska oljetrycksmätaren CP8206. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Clean dräneringskärlet
Wrench in
Clean plastfolie
Rib gemensamma tänger
plastbandet
svart markör
Elektrisk borr
Brukskniv
kryssmejsel
liten tratt
Visa fler instruktioner
Förberedelser för att installera Sunpro Oljetrycksmätare
1

Höja framsidan av din bil med en domkraft. Placera en pallbock på vardera sidan under ramen och sänka bilen på läktaren för att få stöd.
2

Placera en ren tråget under motorn oljetråget. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel och tappa ur oljan i pannan.
3

Byt motorns oljeavtappningsplugg med skiftnyckel och täcka tråget med en ren plastfolie så att du kan återanvända oljan.
4

Leta varningslampan sändande enheten nära oljefiltret på motorblocket. Den sändande enheten är en stor mutter, ungefär en tum i diameter, med en enda elektrisk tråd ansluten på toppen.
5

Dra elledningen utanför varningen sändande enheten för hand och lossa den sändande enheten från . motorblocket med hjälp av en skiftnyckel Addera Installera Sunpro Oljetrycksmätare
6

Leta litet plaströr - ca 2 till 3 inches i längd - som kom med din oljetrycksmätare kit. Trä ena änden av röret till motorblocket i stället för ljuset sändande enheten med hjälp av en skiftnyckel. Om tråden är inte av samma storlek, installera den gängade adaptern muttern som medföljde kitet på motorblocket först och installera plaströret på adaptern.
7

Fäst ena änden av T -montering som medföljde satsen i andra änden av plaströret du just installerat använder ett par revben gemensamma tänger och varningslampan sändande enheten på den motsatta änden av T-kopplingen med nyckeln.
8

Anslut motorns montering, liknande den adaptermuttern, till den andra gängade änden av T-kopplingen med nyckeln. Denna motor montering medföljer kit också.
9

Slide ena änden av plastslangen som medföljde satsen genom muttern från satsen och mössa i samma ände av plastslang med hylsa eller metalband från din kit
10

Fäst muttern till den gängade montering av motorns passande att fästa plast slangen till T-kopplingen med hjälp av en skiftnyckel,. plugg i elledningen till varningslampan sändande enheten.
11

Rikta den andra änden av plastslangen genom en befintlig genomföring hål i brandväggen i bilen och dra slangen från fordonets insida men lämna tillräckligt med slangen mellan motorn blocket och brandväggen. Fäst slangen till ett befintligt fäste i motorrummet med hjälp av en plast slips.
12

Placera den nya oljan tryckmätare under instrumentbrädan så att det är till din högra sida när du sitter bakom ratten hjulet. Markera de två hålen spårvidd fäste på instrumentbrädan med en svart markering. Borra två små hål på instrumentbrädan med en borrmaskin med hjälp av de två markerade punkterna som en referens.
13

Dra plastslangen mot monteringsplats tryckmätare och mäta mängden slangen kommer du behöver för att nå mätaren. Giver själv cirka sex inches mer av slanglängd för slack och kapa slangen med hjälp av en mattkniv.
14

Skjut änden av slangen genom den andra muttern som medföljde satsen och mössa i slutet av slangen med den andra hylsan från satsen.
15

Fäst muttern till den gängade kopplingen på baksidan av oljan mätaren för att fästa slangen till mätaren med hjälp av en skiftnyckel. Med hjälp av en Phillips-skruvmejsel, installera mätare på instrumentbrädan med de två fästskruvarna som följde med satsen. Knyt slangen till en konsol under instrumentpanelen med hjälp av en plast slips.
16

Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av motorn och byt motorolja med en liten tratt. När klar, ersätta och dra åt oljepåfyllningslocket.
17

Starta motorn. Kontrollera hur dina Sunpro oljetrycksmätaren fungerar och för eventuella oljeläckage runt aggregatet du just installerat på motorblocket och bakom oljetrycksmätaren. Kontrollera oljenivån och om nödvändigt, tillsätt mer olja för att få upp nivån till märket FULL på mätstickan följa instruktionerna på din bil ägarens eller fordonets servicemanual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87359.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.