Hur man installerar en bil Super Charger

En kompressor är en extra komponent som kan monteras på en bil luftintag systemet. Kompressorn komprimerar stora mängder luft in i ett litet utrymme, så att den kan tvinga mer syre in i motorns cylindrar. Resultatet är bättre förbränning och högre effekt. Installera en kompressor på en bil är något som alla kan göra hemma, med bara grundläggande mekaniska kunskaper och en vanlig uppsättning verktyg. Saker du behöver
Supercharger
Dräneringsslang
2 små slangklämmor
1 stor
slangklämma Skruvmejselsats
9/16 tums skiftnyckel
¾ tums skiftnyckel
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och engagera parkeringsplats paus. Vrid nyckeln till läget OFF, sedan dra i spaken Huvlås att öppna huven på bilen. Hissa upp framför bilen och använd pallbockar för att säkra fordonet på plats.
2

Packa överladdaren ur lådan och placera den på ett bord, arbetsbänk eller annan arbetsyta. Granska tillverkarens packlista att se till att allt som är tänkt att vara i rutan är närvarande.
3

Fäst slangen oljan rinna till kompressor. Detta är den tunna svarta slangen som medföljer enheten. Leta montering oljan rinna nära botten av kompressor. Anslut ena änden av slangen på avloppet montering. Skjut en slangklämma på slangen och placera den där slangen ansluts på kopplingen. Dra åt klämman så mycket som möjligt för hand, sedan avsluta åtdragning av klämman ner med hjälp av en skruvmejsel för att vrida åtdragningsskruven.
4

Sätt kompressorn på bilen. Ta bort den gamla ventilen luftintag från toppen av motorn och placera kompressorn i dess ställe. Placera kompressor så att oljan avloppsslangen på botten och kan ledas ner till botten sidan av motorn. Använd en 9/16 tum skiftnyckel för att säkra de fyra bultarna som håller kompressorn på plats.
5

krypa under bil åt den nedre sidan av motorn. Lokalisera förlorar slutet av kompressor olja dräneringsslang, hängande ned från ovan. Ta slangen och anslut den till oljeavtappnings montering på bilens oljetråget. Dra en slangklämma på anslutningen, dra sedan åt med en skruvmejsel.
6

Fäst medlöpande enheten på sidan av kompressorn. Den medlöpande församling kommer att anslutas med 6 till 8 bultar, beroende på tillverkaren av din specifika kompressor. Placera enheten medlöpande montering på plats på sidan av kompressorn, dra åt skruvarna med en ¾ tums skiftnyckel.
7

Fäst intaget armbågen till kompressor. Intaget armbåge är en L-formad plaströr som är större vid en ände än den andra. Den mindre änden sätts in i kompressor s inloppsflänsen, som är den enda stor, rund öppning på kompressor. Passformen är mycket snäv. Använd en gummiklubba för att knacka intaget armbågen på plats.
8

Fäst den andra armbågen till inloppskröken. Placera armbågen så att den leder till ett område där det finns en ökad mängd av luftflöde när bilen rör sig. De vanligaste positioner är upp och ut ur huven på bilen, eller mot hjulet väl av fordonet. Anslut de två armbågen bitar tillsammans och använda en stor slangklämma för att säkra anslutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86334.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.