Hur man installerar ett RPM Varvräknare med en Shift Ljus

En eftermarknaden varvräknare med en förskjutning ljus är en vanlig uppgradering för bilägare som vill hålla bättre koll på motorns varvtal. Övergången tänds vid ett förutbestämt varvtal, låta föraren vet att han måste flytta till nästa högre växel. Ett skift ljus är särskilt användbart när föraren är på en racerbana. När ljuset släcks på varvräknaren, känner föraren att det är dags att flytta utan att ta blicken från vägen. Saker du behöver
Borrmaskin
Borrspetsar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
strippor Wiring
In-line trådanslutningsdon
elektrisk varvräknare tejp hotell med shift ljus
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var du vill montera varvräknare. Vanliga platser för en varvräknare finns på instrumentpanelen framför föraren eller ovanpå rattstången. Du kan också montera varvräknare där beståndet varvräknare är installerad (om fordonet har en), men installationen på det sätt som är mer komplicerat eftersom beståndet mätare måste avlägsnas.
2

Ställ varvräknare till överensstämmer med antalet cylindrar att din motor har (4, 6, 8 osv). Detta förfarande kommer att variera beroende på vilken typ av varvräknare du använder, men kommer att innebära att trycka och hålla en knapp på baksidan av varvräknaren ett antal gånger för att ställa in varvräknaren.
3

Montera den medföljande skift ljus till varvräknare. Den varvräknare kommer med ett fäste för skiftet ljus som sveper runt varvräknaren. Förskjutningen ljus är monterad på fästet ovanpå av varvräknare. Anslut skift sele ljus ledningar på baksidan av varvräknaren.
4

Montera varvräknare med den medföljande hårdvaran. Eftermarknad färdskrivare kommer med ett fäste som sveper runt varvräknaren. Fästet i sig är sedan fastskruvad på instrumentbrädan eller på rattstången med den medföljande hårdvaran. Du kan behöva borra små hål för skruvarna som håller varvräknare fästet på plats.
5

Borra ett ½-tums hål i brandväggen nära varvräknare till rutten varvräknaren kablarna till motorrummet. Använd en borrmaskin och en ½-tums bit. Du kan också söka efter ett befintligt hål som används för att dirigera kablar och använda den. Om du borrar egna hål, installera ett gummigenomföringen i hålet så trådarna inte blir sliten av plåten runt hålet.
6

Kör ledningarna från baksidan av varvräknaren enligt riktningarna, vilket återigen kommer att variera beroende på vilken typ av varvräknare du använder. Det kommer att finnas en huvudströmbrytare tråd som måste köras till tändningslåset eller till säkringsdosan som kommer att slå på varvräknaren när tändningen slås på. Det blir också en jordledning och en tråd som går till spolen (på äldre bilar) eller till en dator (på nyare bilar) för att skicka signalen motorvarvtalet till mätaren. Fäst en rund ögla i slutet av jordledning och skruva fast den på en metallyta som är fri från färg.
7

Lokalisera en befintlig tråd i streck som går till spårvidd lamporna. Skarva kablarna för varvräknare i denna tråd med en inline-kontakt. Slå till tändningen, så att varvräknaren har makten. Ställ in varvtal vid vilka du vill övergången lätt att komma på (t.ex. 5.000 eller 6.000) enligt anvisningarna. Detta kommer att innebära att trycka på en knapp på framsidan av varvräknare eller vrida en ratt för att ställa in övergången punkten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95392.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.