Steg-för-steg Electric Car Conversion

Konvertera konventionella bilar till elbilar har varit möjligt i årtionden. Kostnaderna för teknik har minskat så mycket att en typisk bilägaren, med lite uppfinningsrikedom och hjälp från mekaniskt benägna vänner kan göra sin egen konvertering. Konvertera din bil till som drivs helt med el kan bidra till att minska den totala effekten av bränsleförbrukning och leda till att leva ett friskare, grönare livsstil. Saker du behöver
Welder
Momentnyckel
Bil
Ombyggnadssats (inklusive en elektrisk motor) katalog Motor lift
Hylsnyckelsats och Hylsnyckelsats
Jack står
lödkolv
Hack såg
Hammer
Grinder
Cirkelsåg
Tänger Borra
Värmekanon
Volt mätare
Angle järn bitar
Visa fler instruktioner
1

dubbelkolla att se till att alla dina logistiska behov uppfylls. Se till att du har resurser för att bygga din konverterade fordon, där du bil kommer att skyddas från väder och vind i minst ett par månader till ett år, beroende på din tillgänglighet för att ägna tid att jobba på bilen. Se också till att du har budgeten för minst $ 5000 för delar inklusive konverteringssats, verktyg och batterier. Kontrollera att se till att du har lätt tillgång till laddning bilen när konverteringen är klar.
2

Ta ut skruvarna som ansluter motorn till ditt fordon. Ta också bort alla radiatorsystemet, bensintank, bränsleledningar, avgassystem och ledningar utsläpp och slangar. Återvinn så mycket av själva metallen som möjligt, eller sälja det till en skroten som kan vara kunna rädda delarna. Var noga med att hålla tag i transmission, koppling och svänghjul, eftersom du kommer att behöva dessa delar och system för din elektrisk konvertering. Var säker på att du också märka där varje tråd går innan du tar bort motorn. Speciellt märka tändkablar och gasvajern.
3

Avfetta och måla motorrummet. Du kommer att ha en ren plats för din elektriska konverteringssats.
4

Installera en elmotor, som kommer att monteras på växellådan med en aluminium adapterplatta och distansring. Fäst navet av motoraxeln till svänghjulet med ställskruvarna som fäster samman de två delarna. Bolt distansplattan och adapterplatta på plats och skruva svänghjulet till elmotorn nav. Nästa, skruva fast kopplingen på svänghjulet, och se till att alla skruvar är åtdragna med momentnyckel.
5

Sänk motorn till motorrummet och skruva till transmissionen. Sätt i en växel och rotera däcken så att motoraxeln också roterar. Om den inte roterar, då det inte har blivit korrekt inriktad med transmissionen. Kontrollera alla växlarna genom att haka upp motorn till en 12-volts batteri och köra motorn, vilket gör att allt är balanserat och fungerar.
6

Montera värmaren pumpen. Detta kommer att variera beroende på vilken typ av konverteringssats du har köpt.
7

Fäst motorn ände som inte är ansluten till transmissionen, bultning den till ramen på bilen. Svetsa hängslen och fästen så att motorn är säkert på plats. Placera komponenterna i elektriska fordon systemet ordentligt bredvid motorn så att kontaktorn, controller, DC-DC-omvandlare och pot box är alla nära varandra och ej enligt anvisningarna på förpackningen.
8

Mount PVC-röret under bilen, vilket kommer att fungera som en kanal för ledningsdragning för att köra till det bakre batteriet. Installera ett batteri låda, genom att montera den med bultar, i bålen för att säkerställa att rök inte läcker in i passagerarutrymmet i bilen. Placera djupcyklingsbatterier i batterilådan. Koppla bilen enligt instruktionerna från konverteringssats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83804.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.