Hur Wire en Controller Prodigy Broms

Ledningar mellan en elektronisk broms kontrollenhet och bogsera fordon är den livlina till makten för ett släpfordonets elektriska bromssystem. Korrekt kabeldragning systemet hjälper till att säkerställa att bromsen regulatorn kan ge rätt signal till släpets bromsar. The Prodigy broms controller tillverkas av Tekonsha företaget och kan kopplas in på två olika sätt beroende på konfigurationen av dragfordonet. Antingen arrangemang kan fyllas i på en eftermiddag av någon som har grundläggande kunskap om fordonets elektriska system. Saker du behöver
Prodigy broms controller
Pigtail kablage
Fordonsspecifika kabelnätet
Elektrisk rumpa kontakter
Visa fler instruktioner
bilspecifika kabelstammen

1

Köp en sele broms ledningar speciellt avsedd för din dragfordonet. Selar är tillgängliga från trailer återförsäljare och auto återförsäljare utbudet.
2

in en sju-polig kontakt adaptern i baksidan av Prodigy broms controller, om bogsera bilen är utrustad med denna typ av kontakt i fabriksmonterad bogsera paket.
3

Sätt ledningsnätet i lämpligt fordon port som anges av fordonstillverkaren. Vissa anslutningsportarna kan vara i elskåp inne i motorrummet, medan andra sitter under instrumentbrädan på förarsidan. Anslut trådarna i selen
4

till baksidan av Prodigy broms controller. Om kablarna kräver individuell anslutning, ansluta liknande-färger tillsammans med elektriska rumpa kontakter.
Generic hårda ledningar
5

Sätt i pigtail kablage medföljer broms controller kit i anslutning porten på baksidan av styrenheten. Ställ in regulatorn på förarsidan brädan inne dragfordonet.
6

Kör den svarta och vita kabeln från pigtail ledningsnätet genom bogsera fordon brandväggen i motorrummet. Anslut den vita kabeln till en bergvärme, såsom den negativa batteripolen. Skarva en 20-amp automatisk brytare reset krets i den svarta kabeln innan den ansluts till batteriets pluspol.
7

Identifiera nollklämman av dragfordonet stoppljus switch, placerad under instrumentbrädan strax ovanför bromspedalen. Anslut den röda kabeln från pigtail ledningsnätet till den neutrala terminalen. Fäst kabeln på plats med hjälp av en lödkolv för att skapa en fast förbindelse.
8

Dra den blå kabeln på pigtail sele till den bakre stötfångaren av fordonet. Kör tråden enligt klädsel och mattor för att se till att den inte skadas under tiden. Baktill på fordonet, löda den blå tråden i lämplig kabeldragning porten på släpet kontakten på dragfordonet.
9

Testa bromsen regulatorn genom påkoppling av släpvagn till dragfordonet och öva stannar vid hastigheter under 25 km /h.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86925.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.